Реклама / Ads
4| 4672 |12.05.2015 НОВИНИ

Македонски министри подадоха оставки

.
Гордана Янкулоска
Вътрешният министър Гордана Янкулоска подаде оставка, съобщиха македонски медии. Същото е направил и министърът на транспорта Миле Янакиески.
 
Според информацията премиерът Никола Груевски вече е приел оставките и дори е внесъл предложенията си за нови министри.

Според агенция МИА за министър на вътрешните работи е предложен Митко Чавков, който е момента е директор на Бюрото за обществена сигурност, а на транспорта и съобщенията – Владо Мисайловски, който е директор на Общественото предприятие за държавни пътища.
Видео показва как македонските власти арестуват терористи в КумановоНа кадрите се виждат и разрушенията, които останаха след акцията на 9 май

Днес Западът предупреди вътрешния министър и директора на Управлението за сигурност и контраразузнаване Сашо Миялков, който е братовчед на премиера Никола Груевски, да се въздържат от действия, които могат да усложнят и без това сериозната ситуация в Македония.

По неофициалната информация на сайта „Плус инфо” двамата са били строго предупредени в едно от западните посолства в Скопие да не организират каквито и да е било протести, които могат да доведат до насилие в страната и да се вслушат в препоръките на посланиците на САЩ, Франция, Италия, Великобритания, Германия и ЕС, които се срещнаха вчера с премиера Никола Груевски.

Международната общност иска прозрачно разследване на събитията в КумановоЙоханес Хан подчерта, че събитията в Македония не са оправдание за политическата криза

Повече от три месеца Македония се намира в тежка политическа криза, след като на обществото станаха известни методите на управление на премиера Никола Груевски и неговата клика.

Миналия вторник македонските граждани научиха подробности за убийството на младежа Мартин Нешковски, което е било покрито от управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ и нейните министри. Основна роля в записите има именно Янкулоска. Това изкара хиляди недоволни граждани по улиците на Скопие. Протестите много бързо обхванаха и други градове на страната - Битоля, Струмица, Щип.

Ситуацията се нажежи от инцидента в Куманово, където в събота група от въоръжени лица започна престрелка. Загинаха осем полицаи, десетки са ранени.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4516 |11.05.2015 Михаил Миков подкрепи македонските социалисти . 5| 4332 |10.05.2015 Македонският президент свика Съвета за сигурност . 4| 4966 |30.04.2015 Калфин се разминава с Първанов за оставката на министри . 54| 7166 |26.04.2015 5 министри загазиха! Първанов не ги ще

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads