Реклама / Ads
0| 4865 |07.06.2022 НОВИНИ

Македонският певец Ламбе направи самопризнания: Запалих клуба в Битоля от патриотизъм

.
Ламбе Алабаковски
Певецът Ламбе Алабаковски, който бе задържан за палежа на Културния клуб „Иван Михайлов“ в Битоля, направил самопризнания и обяснил, че извършил престъплението заради „патриотизъм“, съобщи македонската агенция „Фокус“.
 

„Предстои за видим какво наказание ще му бъде наложено на този човек. Съгласно чл. 228 ал. 1 от Наказателния кодекс на РСМ за престъплението, което е извършено, се предвижда от 6 месеца до 5 години затвор. Сега въпросът е дали на този човек ще бъде повдигнато обвинение и какво съдебно решение ще му бъде постановено“, коментира пред БГНЕС Петър Колев, председател на „Граждански демократичен съюз“. Според него е странно, че братът на извършителя на този палеж популярният певец Ламбе Алабаковски е служител на МВР Битоля. Това е Андрей Алабаковски.

 

„Изключително странни съвпадения, изключително странна и смущаваща информация. Виждате една странна свързаност. Братът на извършителя е служител на МВР в град Битоля. Изключително смущаващо е един популярен певец да се занимава с палежи“, заяви Петър и призова компетентните органи в РСМ да си свършат работата.

„Със задоволство мога да съобщя за бързото и ефективно разрешаване на случая от преди три дни - 4 юни, с пожара в центъра „Иван Михайлов“ в Битоля, който вече е разкрит и имаме задържано лице, което призна стореното“, съобщи по-рано днес вътрешният министър Оливър Спасовски.

 

„Работеше се денонощно, за да бъде намерен извършителят, взеха се предвид всички доказателства, а след извършените служебни разговори снощи със съдебно решение бяха претърсени две помещения, използвани от лицето (Л.А, на 34 години от Битоля), при което са намерени и иззети предмети, свързани с престъплението, след което лицето бе задържано“, допълни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4793 |07.06.2022 От любимец на македонската публика до подпалвач - кой е Ламбе Алабаковски? . 0| 2838 |07.06.2022 Задържаха певец за палежа на българския културен дом „Иван Михайлов“ в Битоля . 0| 3315 |27.04.2022 Петър Колев: Македонският политически елит само лъже, че иска РСМ в ЕС . 0| 4668 |08.04.2022 Почина певецът Даниел Димитров от група Ice Cream

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads