Реклама / Ads
0| 3311 |24.08.2022 НОВИНИ

Макрон: Идва краят на изобилието и безгрижието

.
Еманюел Макрон
Френският президент Еманюел Макрон предупреди днес сънародниците си в края на сезона на летните почивки, че страната се намира в труден момент, предаде Франс прес.
 

"Идва краят на изобилието, нещата, считани за даденост, и безгрижието", подчерта Макрон. Той изброи поредица сериозни кризи - от Украйна до сушата.

Френският президент говори преди първото заседание на правителството след края на лятната ваканция.

 

"Изглежда, живеем във време, структурирано от поредица сериозни кризи... и някои може би виждат нашето бъдеще като предопределено да се борим вечно с кризи и извънредни ситуации. Аз от моя страна смятам, че ние живеем сякаш качени на голяма люлка или преживяващи силни сътресения", каза френският президент пред министрите на заседанието, което по изключение бе излъчвано по телевизията.

Изправени пред подобна ситуация, "нашите сънародници може да реагират с дълбоко безпокойство", предупреди Макрон.

 

Той призова министрите "да казват нещата" открито и честно, "с много яснота и без да чертаят катастрофални сценарии". "Очаквам от правителството да спази дадената дума и ангажиментите, които сме поели пред нацията", подчерта френският президент, цитиран от БТА.

 

"Това, което искам да постигнем през следващите седмици и месеци, е да затвърдим силното единство на правителството и парламентарното мнозинство около курса, който ще ни позволи да заздравим нашия суверенитет, както и френската, и европейската независимост", даде да се разбере Макрон.

 

Френският президент призова министрите към сериозно отношение и надеждност и да не се поддават на изкушението на демагогията, изправени пред "възхода на антилибералните и укрепването на авторитарните режими".

 

"Лесно е да обещавате всичко и нищо, да казвате едновременно всичко и нищо. Не се поддавайте на тези изкушения - изкушенията на демагогията. Тя процъфтява във всички съвременни демокрации, защото нашият сложен свят предизвиква страх. Винаги ще изглежда изкушаващо да се каже това, което хората искат да чуят, но първо трябва да се замислим и да се запитаме дали това е ефективно и полезно", добави Макрон, без да посочи конкретни примери.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2656 |22.08.2022 Сандов, ДБ: С ПП ще бъдем заедно след изборите, дано и "Ние идваме" са с нас . 0| 3319 |19.08.2022 Развръзка! Договорен е един танкер с газ от САЩ през октомври, идва през Турция . 0| 2925 |17.08.2022 И през септември идва доставка за „Булгаргаз“ през Ревитуса . 0| 6571 |13.08.2022 „Завръщане с гръм и трясък“: Американски войници идват у нас, ще бранят Източния фланг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads