Реклама / Ads
3| 4672 |25.01.2022 НОВИНИ

Мандатът на Рашков ще е успешен, ако върви по поетия път, предрече адв. Йорданов

.
Адв. Емануил Йорданов Източник: стопкадър, Bulgaria ON AIR
Ако върви по пътя, по който е тръгнал, Бойко Рашков ще има успешен мандат като министър на вътрешните работи. Това предрече пред Bulgaria ON AIR бившият министър на МВР адв. Емануил Йорданов. Като основен недостатък на поста вътрешен министър той посочи честите смени.
 

„В рамките на един мандат могат да бъдат свършени много неща. Проблемът е, че от началото на прехода един министър е имал пълен мандат - проф. Георги Петканов. Много силно течение има в МВР. Понякога няма приемственост, времето за реформи не достига“, обясни адв. Йорданов.

 

По думите му МВР е изключително тежка и консервативна структура: „Каквато и реформа да се прави там, тя се посреща на нож. Когато аз бях министър, започнахме девоенизацията от администрацията. Тръгнаха слухове, че ще намалим заплатите, ще увредим служителите, такова нещо не се случи“, коментира той и подчерта, че каквато и реформа да предстои, тя трябва да бъде добре обяснена на служителите на МВР.

 

„Това ще помогне на хората да приемат промените спокойно. И преди е имало идеи Пожарната да бъде изведена от МВР. Но хората, които работят там, са свикнали с тези условия и тази структура. Не знам дали ще се управлява по-добре, ако не е в структурата на МВР. В предизборна обстановка винаги се говори, че вътрешното министерство има огромен бюджет и имаме най-много полицаи на глава от населението. В същото време не се взима предвид, че в тази бройка влизат и хората, които нямат полицейски функции“, каза още бившият вътрешен министър.

 

Адв. Йорданов е убеден, че няма причина да се бърза с реформите във вътрешното ведомство.

 

„Всичко може да се направи, стига да има добра воля и добър диалог между ръководството и служителите. През последните 12 г. имаше много протести заради липсата на разговори“, припомни той.

 

Според него в МВР има спешна нужда от ремонти на сградния фонд и решаване на проблеми с техниката. Той е убеден, че от войната между МВР и прокуратурата никой не печели.

 

„Няма печеливш, всички са губещи. Обществото имаше възможност да види, че прокуратурата се нуждае от спешни и сериозни промени. Протестите носиха в себе си две имена - Бойко Борисов и Иван Гешев. А тези протести бяха подкрепени от 75% от българските граждани“, добави още адв. Емануил Йорданов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 30921 |19.01.2022 Рашков за джипа на Горанов: Регистриран е преди да бъде произведен . 6| 4523 |19.01.2022 Рашков и Карадайъ се скараха заради купуването на гласове. Шефът на МВР заплаши с иск . 9| 5229 |19.01.2022 Рашков: Държавата е блокирана от прокуротурата. Цирк на вътрешна комисия . 14| 3411 |14.01.2022 Цацаров смята, че има натиск от Петков и Рашков върху ДАНС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads