Реклама / Ads
0| 3165 |09.06.2022 НОВИНИ

Някои в НС не знаят какво работят. Реформи в МВР има, категоричен е Рашков

.
Реформи в МВР са предприети и някои са завършени. Друг е въпросът, че те не стават за ден, седмица или месец, след като 20 години никой не се е замислял за структурата на това министерство. Диспропорциите са крещящи. Станахме свидетели на разнопосочни изказвания. Вероятно ще наблюдаваме такива и през следващите дни. Дават се най-често произволни оценки, обслужващи единствено политически тези.
 

Това заяви пред журналисти вътрешния министър и кандидат-шеф на новата КПКОНПИ Бойко Рашков. 

 

Думите му идват на фона на престрелки в управляващото мнозинство и на прага на правителство на малцинството, след като от ИТН обявиха, че оттеглят министрите си. На пресконференция на “Продължаваме промяната” вчера бе официално оповестено, че Рашков ще оглави антикорупционната комисия, а освен това стана ясно, че от партията на Слави Трифонов са се отнесли скептично към тази кандидатура и не са я подкрепили. 

 

“Някои народни представители се оказали абсолютно неподготвени по материята, по която се опитват да вземат отношение. Това, което съобщиха колегите, е в пълно противоречие и напълно опровергава необективните, злонамерени критики и оценки към МВР. Министерството, в частност министърът, политическото ръководство, виждате ли -  не се било справяло с реформите в МВР. Какво показва това - че тези хора са в парламента, една част от тях, повече от година, или една година - те просто не знаят за какво са в НС, след като те не познават работата на отделните ведомства, които всеки петък контролират”, посочи още Рашков на брифинг пред журналистите.

 

"Правителството и ръководството на МВР – което беше формирано през декември – станахме свидетели на разнопосочни изказвания. Вероятно ще наблюдаваме такива и през следващите дни. Онези битки, които се развиват в чисто политическата сфера се отразяват на всички министерства и в частност и на МВР. Дават се най-често произволни оценки, издаващи непознаване на работата на МВР и оценки, обслужващи единствено политическите тези, които се застъпват от една или друга политическа партия", подчерта Рашков.  

 

Той коментира и престъпленията, констатирани във връзка с парите, отпуснати от МРРБ за големи инфраструктурни проекти. 

 

“Вярно е, че в последните 1-2 месеца нямаше достатъчно информация от тези разследвания – към журналистите и към гражданите. Нашето общество трябва да знае какво се случва с отпускането на бюджетни средства в тази насока. Отпуснати са десетки милиони. И сега трябва да знаем - какво се случи с тези милиони?”.

По думите на Рашков са отпускани средства за порочно сключени договори за дейности, които в повечето случаи дори не са започвани.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 15258 |09.06.2022 Шоумени, популисти, мениджъри и едни корумпета за опозиция. Какво друго очаквахме? . 0| 3835 |09.06.2022 Бойко Рашков – шеф на КПКОНПИ. Какво мислят в парламента? . 0| 5279 |09.06.2022 Атанас Атанасов, ДБ: Каквото и да ви говорят, да знаете, че става въпрос за пари . 0| 4277 |08.06.2022 Борисов пред ”Дневник”: Не знам какво се е случило, защото няма ток

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads