Реклама / Ads
0| 54820 |23.03.2022 ГЛАСЪТ

Манфред Вебер от ЕНП получил 10 млн евро от Борисов, за да го брани?

.
Двамата другари са доволни... Източник: БНТ
Такъв слух броди из политически и бизнес кръгове в България. Лидерът на групата на Европейската народна партия в Европарламента Манфред Вебер бил получил 10 млн евро, за да брани лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Класически слух, защото няма доказателства. Но защо се ражда въобще подобна спекулация? И защо се разпространява сред хора, които познават Борисов и схемите на властта от години?
 

Обяснението е просто: повече от 12 години българското общество свикна, всяко свързано с Борисов действие, да поражда съмнения за корупция. Повод за това са печеленето на обществени поръчки от фирми, близки до властта, разправата с опоненти на бившия премиер, кражбата на десетки милиарди чрез корупционни практики и пр.

ЕНП и г-н Вебер нито веднъж не изразиха възмущението си от факта, че управлението на ГЕРБ и неговият приятел „класираха“ България на пъвото място по корупция в ЕС. Не ги притесни и това, че пак управлението на ГЕРБ и Борисов превърнаха страната ни в най-бедната не само в ЕС, но и в Европа. Не ги ужаси статистиката, че българите боледуват най-много и умират най-често. Нито това, че средната продължителност на живот у нас е най-ниска.  

Вебер не се впечатли също от това, че България е най-зависима в Европа от руските енергоизточници. Нито от очевидния слугинаж на Борисов в полза на Путин и Кремъл.

 

Нито веднъж Манфред Вебер не се възмути от тези потресаващи факти и прегръщаше човека от Банкя като роден брат.

 

Сега обаче председателят на групата на Европейската народна партия в Европейския парламент е възмутен от задържането за 24 часа на Борисов. И настоява за разследване на задържането на боса на ГЕРБ, който по съвместителство е и бос на мафиотско-олигархичния кръг, захлебващ години наред покрай властта.

 

Всеки слух става истина в мига, когато бъде официално опроверган, - е казал Стив Джобс.

 

Та какво мисли Манфред Вебер за гадния слух, че е получил 10 млн евро от Борисов? Дали г-н Вебер предполага какво мислят българите за този слух? Борисов отдавна коментира казуса: Нямам къща в Барселона…

 

Емил Азар

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 35842 |23.03.2022 Как прекараха нощта Борисов, Горанов и Севда: пот, кошмари и съмнения . 0| 14937 |22.03.2022 ЕНП пак ли ще ни пробутва ”изпиране” на „нашия кучи син“ . 0| 13610 |21.03.2022 До герберите: Изтрийте сълзите и сополите, време е за поуки . 0| 53381 |20.03.2022 Страхува ли се Андрей Райчев от Борисов и прокуратурата или да?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads