Реклама / Ads
20| 4170 |21.12.2020 НОВИНИ

Манолова: Борисов да разпореди мораториум върху плащането на сметките за парно за ноември

.
Мая Манолова
Борисов да разпореди на заместничката в партията му Йорданка Фандъкова и на общинските съветници от ГЕРБ в СОС да наложат временен мораториум за плащането им, докато тече проверката.
 

Институциите да не се крият и да се върнат на местата си! Енергийният министър да провери сметките за парно и топла вода за ноември 2020 г. По-високите сметки за парно на столичани през ноември са топлофикационен рекет и терор от „Топлофикация София" във времена на здравна и икономическа криза.

 

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ" Мая Манолова днес пред медиите на протеста срещу високите сметки за парно през ноември.

Неприемливо е в година, в която природният газ е с 50 % по-евтин и цената на парното е с 13 лв. по-ниска спрямо миналата година, столичани да получават с 50 %, 70 % и 100 % по-високи сметки за парно за ноември. И това в момент, в който хората са притеснени за здравето си, за работата си и за семействата си, допълни Манолова.

 

Настояваме министърът на енергетиката да направи проверка в Топлофикация София и в топлинните счетоводители, за да се види как са определени прогнозните количества топлинна енергия и сумите във фактури на столичани. Кметът Фандъкова да спре да се крие, СОС да спре да нехае и да приберат чадъра, опънат над Топлофикация София, заяви още тя.

 

Манолова е категорична, че е невъзможно всичко със сметките за парно и топла вода за ноември 2020 г. да е наред. През ноември 2019 г. цената на парното беше 95 лв. на мегаватчас, през ноември 2020 г. е 82 лв. Няма как заради няколко градуса по-ниски температури сметките тази година да са с 50 % и 100 % по-високи, обясни тя.

Започналата преди няколко дни проверка от КЕВР ще завърши като проверките на сметките през март и за изравнителните сметки през август – ще кажат, че всичко е наред. Нужна е истинска проверка на Топлофикация!, каза още Манолова.

 

Тя настоява КЕВР да изпълни задълженията си по закон и да намали цените на парното от 1 януари 2021 г. с поне 10 %. Това е законен ангажимент заради по-ниската цена на природния газ в сравнение със заложената в цената на парното, каза Манолова.

Нито една от прогнозните цени на КЕВР за 6 месеца не се сбъдна. В резултат на тези прогнози столичани надплатиха над 14,7 млн. лв. на Топлофикация София и бяха безлихвени кредитори на топлофикационното дружество. Заради неверните прогнози на КЕВР гражданите спонсорираха принудително Топлофикация, каза още Манолова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 4149 |21.12.2020 Лъчезар Борисов: Оттук-нататък започваме да градим бъдещето на България . 19| 5398 |21.12.2020 Гамизов: За Борисов ”парица е царица” гарантира оцеляване . 27| 21180 |21.12.2020 Борисов и Каракачанов не влязоха в танк Т-72, люкът е тесен . 68| 7090 |21.12.2020 Христо Иванов: Борисов е скъп приятел на Ердоган и Путин, за нас е само скъп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads