Реклама / Ads
31| 7147 |15.03.2013 НОВИНИ

Г-жо Манолова, може ли 30 секунди тишина в главата ви?

.
Maя Манолова
"Това беше най-слабият парламент от 1989 г. насам и логично беше изпъден от хората. Това мнозинство не искаше да чуе мнението на хората. Мен най-много ме учудва, че ГЕРБ продължават да не разбират защо хората излязоха на улицата. В този парламент имаше платена любов."
 

Това коментира депутатът от "Коалиция за България" Мая Манолова, без да си взема дъх и да остава събеседниците й също да изкажат мнението си. В сутрешния блок на TV7, където бяха поканени представители на различни партии, се чу само нейната равносметка за свършеното от парламента .

Петър Москов от ДСБ не издържа и се обърна към социалистката: “Може ли тридесет секунди да сте тиха. В главата ви да има малко тишина”, озъби се той и прокара идеята си, че в парламента е нямало стабилно икономическо мнозинство за решаване на нещата. “Гледайте си вашата къща”, реагира след секунда мълчания Манолова и продължи с тирадата си, че ГЕРБ е ограбил държавата, че парламентът е приемал лобистки закони и е бил подчинен на премиера Борисов.

Аз съм убедена, че в следващите два месеца ГЕРБ ще се опитат да прикрият своята безхаберна политика и ще се опитат да прехвърлят отговорността си на някой друг, заяви Манолова.

Александър Ненков от ГЕРБ е на мнение, че оценката ще се даде от хората на предстоящите избори. "Там ще си проличи кой какво е свършил за последните години. Относно работата на парламента мога да кажа, че се случиха много положителни неща. Прекрати се гласуването с чуждите карти. Това беше първата парламентарна група, която не се разцепи.
Групата от хората, които излязоха на протестите, не протестираха само срещу ГЕРБ, а срещу цялата политическа система и статуквото", заяви той.

Според Десислав Чуколов от "Атака" този парламент не е направил нищо за гражданите. "През всичките три години и половина представителите на ГЕРБ, БСП, ДПС не свършиха нищо. Ние от "Атака" сме убедени, че можем да се справим с тежката ситуация. Концесиите за златодобив са един резерв, от който могат да бъдат спечелени много пари за държавата, а не те да отиват в джобовете на чужденците", коментира той.

Петър Москов от ДСБ каза, че ГЕРБ са второто мнозинство след БСП, което е изгонено от парламента. "Проблемът на мнозинството е, че не проведе нуждите реформи. ГЕРБ нямаха стабилно политическо мнозинство и гласуваха само "против", а не "за".

"Синята коалиция" внесе много предложения за реформи и мерки, които останаха да висят във въздуха. В този момент не се ражда популистка вълна. Това е едно от малкото хубави неща, които се случват в момента. Най-важното е да се правят политики за нарастване на доходите и създаване на работни места", коментира Москов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5358 |08.03.2013 Кр. Георгиева би мислила за служебен премиер, ако можела да взема отпуск . 22| 6725 |28.02.2013 Красимир Велчев: Може би аз трябва да си отида от ПГ на ГЕРБ . 37| 5287 |26.02.2013 ДПС: Борисов не може да играе опозиция на себе си . 86| 9890 |23.02.2013 Кошлуков: Не може всички да сме толкова тъпи!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads