Реклама / Ads
7| 2954 |01.04.2024 НОВИНИ

Даниел Смилов: Основният отговорен за това, че отиваме на избори, е ГЕРБ

.
Даниел Смилов и Цветанка Андреева
"Основният отговорен за това, че отиваме на избори е ГЕРБ. Те имаха мандата, те прекъснаха преговорите в неделя следобед". Това каза политологът Даниел Смилов.
 

"Когато се стигаше до споразумение, все нещо изскачаше. В един момент дори бяха внесени имена, които не са съгласувани с партньорите", посочи Смилов е предаването "Лице в лице" с Цветанка Ризова.





"Три са основанията, които доведоха ГЕРБ до изборите", каза той и обясни:

 

"Първо, те смятат, че ще получат малко по-добър резултат. Това може да е вярно, но с малко.

 

Второто, което е вярно, е че се отлагат с 3-4 месеца реформи, от които ГЕРБ показаха, че нямат интерес.

 

Трето, в което според мен грешат, е за изпирането на Борисов. Изпирането не може да стане просто чрез присъствие с ПП-ДБ в съвместно управление. Такъв перилен препарат досега не е измислен".

 

"Не съм в лагера, който истеризира около промяната в Конституцията. На практика в Конституцията не пишеше, че сме парламентарна република. Нещата сега се връщат към нормалното, балансът е по-добър", каза Смилов по отношение промените в Конституцията.





"Твърдите ядра вече имат друг прочит на ситуацията - престижно е техните хора да излязат от сглобката. В един момент и двамата партньори не можеха да продължат, това формулира и изхода към избора", посочи от своя страна политологът Цветанка Андреева, която също беше гост в студиото.

 

По думите ѝ най-трудна ще е кампанията между доскорошните партньори. “Част от дискусията ще е искат ли ГЕРБ реформи”, каза тя.


“Най-важно е да не си нанесат големи травми, за да могат да седнат отново на една маса”.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2362 |01.04.2024 "Опенхаймер" в Япония: как бе приет филмът в единствената страна, преживяла ужаса на ядрената атака? . 18| 69035 |01.04.2024 Николай Слатински: Ако путинистите превземат властта, България ще стане една голяма Буча. Европа е в беда! . 3| 2383 |01.04.2024 CNN: Хакери са откраднали базата данни с информация за руски затворници, за да отмъстят за смъртта на Навални . 5| 2476 |01.04.2024 Няма светлина в тунела: И тунел "Железница" се разследва за злоупотреби

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads