Реклама / Ads
32| 7008 |28.05.2015 НОВИНИ

Манолова натри насовeте на водещия Цонев и гербер

.
Мая Манолова
Най-напред депутатката от БСП Мая Манолава захапа в ефир неподготвения Станислав Иванов от ГЕРБ: Несериозно е да обсъждам съдебната реформа с вас. После нахока и водещия на "Още от деня" Димитър Цонев, че не води предаването за промените в конституцията като хората и по нейния вкус.
 
Очакването на хората са, че наистина трябва да се случат огромни промени в съдебната система. Аз подкрепих стратегията на Христо Иванов, но според мен той изключително самотен и ПГ на ГЕРБ не го подкрепя, така започна пледоарията си Манолава.

Аз подкрепям съдебната реформа. БСП също подкрепя съдебната реформа, но промените в Конституцията са губи време и няма да доведат до нищо реално. Съдебната реформа трябва да има за цел съдебните процеси да станат честни и прозрачни, и по-бързи. С предлаганите конституционни промени от министъра няма да се постигне нито едното, нито другото. От ГЕРБ не искат да правят съдебна реформа, а само да тупат топката, категорична беше Манолова.

Не познавам министър Иванов, за да коментирам самотността му. Неговата цел и задача е да се срещне с всички парламентарни групи, за да им обясни и разясни целта на конституционните промени. Госпожа Манолова хвърля неверни твърдения в пространството. Ние вървим стъпка по стъпка и правим реформи. Не искам да се връщам назад и да коментирам вашия Изборен кодекс, каза Иванов.

Оценката за моя Изборен кодекс я дадохте вие. Не го променяте, контрира го червеното острие. Двамата продължиха да спорят остро по темата за съдебната реформа, като Манолова не се сдържа и заяви: Според мен е несериозно да говоря по тази тема със Станислав Иванов. Тук депутатът от ГЕРБ се засегна и отвърна: Защо? Аз съм редовно избран народен представител, също като вас. Сдържайте се малко. Ние тръгваме да правим реформа, а вие по време на вашия мандат, защо не я направихте, попита той.

Ние имаме наши предложения. този закон е още в Министерски съвет. Когато влезе в парламента, ние ще направим нашите предложения за съдебната реформа. Не я направихме по време на нашия мандат, защото вие не влизахте в парламента и проваляхте заседанията, отговори Манолова.

Депутатите не пропуснаха да се скарат и по темата за аферата "Костинброд". И Манолова, и Иванова говореха един без друг, без да се изслушват, като на зрителите беше трудно да разберат какво си казват.

Станислав Иванов заяви в ефира , че червената Мая Манолова е заснета как стои в секционна комисия по време на местните избори в Костинброд през 2013 година и казва коя бюлетина да се признае за валидна и коя не. "Хайде сега, клипчето се върти в мрежата, как ще ми обясните какво правите вие там?! И как пак точно вие подадохте сигнала за историите в печатница "Мултипринт"", скастри Манолова Иванов.

Защо темата за изборния кодекс и изборите изобщо пак се слага на масата? Шест месеца ГЕРБ не си направиха труда да внесат нито едно предложение, да извадят поне един смислен аргумент има ли някакви проблеми. Преди три дни при събиране при председателка на парламента, се разбра, че правителството, което отговоря за организацията по печатането на бюлетините, не може да напечата бройките. Кой ще печати бюлетините сега?! Предложението на правителството е да се върне стария начин - да се възлагат обществените поръчки на произволно избрани печатници", не падна по гръб Манолова.

И се обърна към представителя на ГЕРБ с призива, ако може пък той да й обясни как пак през 2013 година в деня на изборите предварително попълнени бюлетини във Враца са давани в ръцете на 19 годишни. И дали е вярно, че те са били инструктирани да гласуват за определена партия. Самите работници от печатницата в Костинброд й били казали ,че от полунощ до 3 часа са били принуждавани да стоят и да слагат кръстчета на бюлетините под надзора на хора от определени политически партии, озъби се Манолава.

Водещият Димитър Цонев направи няколко плахи опита да прекъсне лютия спор, но двамата гости не му обърнаха особено внимание.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4457 |15.05.2015 Мая Манолова: ВАС спира лимитите на болниците . 20| 5853 |14.05.2015 Манолова: Самоизяждането на БСП я прави брошка на ревера на Борисов . 21| 4671 |13.05.2015 Манолова: Наесен дроновете ще отлетят като тефтерчето на Ф. Златанов . 26| 4779 |20.04.2015 Манолова за РБ: Забравиха за КОЙ, важното е да е СВОЙ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads