Реклама / Ads
10| 4300 |14.11.2019 НОВИНИ

Манолова: Видя се, че едноличната власт може да бъде победена

.
Мая Манолова
Видя се, че едноличната власт може да бъде победена. Тя за малко не беше победена. Видя се и как може да бъде победена - чрез обединение на гражданите, на леви и десни, на безпартийни, на хора, които стоят на ценностите на демокрацията. Видя се и какво може да направи властта, бранейки привилегиите си.
 

Така коментира по БНТ резултатите от изборите Мая Манолова. Тя обясни, че е видяла страх и паника от това гражданите да могат да се обединят и да потърсят правата си. "Страхът е лош съветник и това, че продължават по този начин наистина говори, че шамарът, който получиха на местните избори в София още звънти", допълни Манолова.


Тя заяви, че имат много доказателства за безобразни изборни манипулации и злоупотреба с гласовете на хората. Те са класирани в четири групи. Първата група е за нарушения, свързани с избирателните списъци, втората - с протоколите в СИК, третата - с бюлетините и четвъртата - със самата организация на изборния процес.

Мая Манолова допълни: "Аз като граждански кандидат, и моят екип нямаме ресурса, който би имал съдът, да извади всички протоколи. В 60% от протоколите са правени корекции. Това е правено в нарушение на правилата".


Тя обясни, че протоколите са били представяни на представители на столична администрация са били назначени за сътрудници. По нейни данни в 900 секционни протокола има разминавания.

 

7000 са недействителните бюлетини като единствените несгрешени бюлетини са тези в ромските секции, каза Манолова. В Центъра на София грешките са масови.

Мая Манолова: В случая не става въпрос за моята загуба, която се оказа и през целия ден пропагандата, която се лееше от екзит полове, медии и социологически агенции, че разликата е 12, 14, 16%, която демотивира гражданите, накрая се оказа по нашите изчисления под 3%.


Тя каза, че става въпрос за злоупотреба - при купуването на гласове,през контролирания вот, през натиска върху столичани. Манолова разказа и за петицията, която са започнали за промяна в изборното законодателство. В нея се настоява за елктронно и машинно гласуване.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5042 |12.11.2019 Мая Манолова: Залезът на ГЕРБ е факт и затова Борисов ме заплашва . 0| 4058 |09.11.2019 Столичани посетиха Пречиствателна станция „Бистрица“ и видяха как излеждат 6000 л в секунда . 12| 4722 |06.11.2019 Мая Манолова: Видяхме страха във властта . 6| 4540 |04.11.2019 Мая Манолова: До края на седмицата искаме касиране на вота

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads