Реклама / Ads
8| 4638 |26.01.2019 НОВИНИ

Манолова: Застроява се Черноморието през зимата, за да не се разчува

.
Далите разрешителни на спорните строежи по Южното Черноморие, които са временно спрени заради открити нарушения, трябва да бъдат наказани, а не да остават анонимни. Това заяви в студиото на „Тази събота и неделя” омбудсманът Мая Манолова. Тя допълни, че не случайно това се случва през зимата – при възможност да не се забележи.
 

„Длъжностните лица са извършили нарушения, защото как ще отразиш една горичка като нещо друго. Не може да оставим този въпрос да виси анонимно – някой е съставил този документ, който не отговаря на фактите. Някои органи са приели тези документи, после други органи са издали разрешителни за строеж”, каза Манолова.

 

Омбудсманът посочи, че тези строежи влизат в графата „законни безобразия”. „Факт е, че всичко това се случва през зимата – никой да не чуе, никой да не види, ако мине. Все по-малко безобразия ще минават. Екипът ми е написал препоръки към органите, които трябва да извършват проверка и анализ на ситуацията, но тук машината е задвижена, просто аз ще прибавя моя натиск да бъдат потърсени виновниците за тези безобразия”, каза още Манолова.

 

Мая Манолова беше в Брюксел тази седмица, за да представи петиция против двойния стандарт на храните. Тя сподели, че каузата ѝ е била успешна и петицията е била разгледана в много кратки срокове.

 

„Тази инициатива, която обедини много български граждани, беше успешна, стигна до Брюксел и беше разгледана в изключително кратки срокове. Вече има забрана срещу производството на храни под един и същи бранд, но с различни съставки и качество. Подобно производство ще влиза вече в черния списък на нелоялните търговски практики, предвидени са огромни санкции – до 10 млн. евро или 4% от годишния оборот”, посочи омбудсманът.

 

Манолова заяви, че е гражданският натиск ще накара управляващите да предприемат мерки срещу замърсяването на въздуха.

 

„На първо място – защо измервателната станция на Орлов мост беше премахната и не беше възстановена. Трябва да бъдем информирани, за да може всеки да вземе мерки за своето здраве. Няма премислена политика, която да стимулира гражданите да ползват екологични методи на отопление и превоз”, посочи Манолова.

 

Манолова отрече твърдението на Калоян Паргов, че са водени разговори тя да се кандидатира за кмет на София.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4281 |24.01.2019 Прокуратурата да се самосезира за безразборното застрояване на Черноморието . 1| 3974 |23.01.2019 Манолова: Двойният стандарт при храните засяга 100 млн. европейци . 0| 3857 |14.01.2019 Проверки по Черноморието заради унищожени дюни . 6| 4599 |08.01.2019 Мая Манолова: Срамувам се от провала на е-винетките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads