Реклама / Ads
7| 2605 |14.02.2024 НОВИНИ

Мартин Димитров: Хора от ГЕРБ не искат това правителство да продължи

.
Смятам, че има хора в ГЕРБ, които не искат да продължи това правителство.
 

Това заяви пред Българската национална телевизия депутатът от ПП-ДБ Мартин Димитров. 

 

Коментарът му идва на фона на продължаващото напрежение в “сглобката”, което избухна заради споровете около поста на външния министър след ротацията на 6 март. Преговорите между акад. Николай Денков и Мария Габриел продължават, но все още не се е стигнало до консенсус. 

 

Според Димитров разковничето е в столицата, където се е сформирало ново мнозинство, след като ПП-ДБ-СС бяха изолирани от по-голямата част от комисиите в СОС. 

 

"Какво се промени в последно време? Какво е различно? Различното е това, което се случи в София. ГЕРБ формира мнозинство в общинския съвет, което мнозинство е изцяло под контрола на ГЕРБ. Това стана заедно с БСП, "Възраждане", ИТН и ВМРО, които се представяха за опоненти. Очевидно е имало много тайни срещи. Защото няма как да избереш всички председатели на комисии без това да е организирано, да е имало много тайни срещи, подготовка. И ГЕРБ сега се питат защо, ако са го направили в общинския съвет да не опитат да го направят и в Народното събрание", посочи Димитров.

 

По думите му преговори "официално не сме видели да се водят".





"Как избираш за няколко часа председатели на всички основни комисии, ако това не е подготвено?", пита Димитров.

 

Според него това е било предварително уговорено и разпределено. 

 

Според Мартин Димитров на ГЕРБ тежат взаимоотношенията с коалиционните партньори.


"Познавайки добре ГЕРБ, според мен сега им тежат отношенията в Народното събрание, които са равноправни. На много теми им казваме не", каза Димитров.


"Ние имаме с ГЕРБ много важни различия, като това тези регулатори те ги назначиха. Ако има ново правителство - това няма да продължи така. Ще има нови регулатори", категоричен е той.





Димитров посочи, че ГЕРБ никога не са излизали и казвали, че например "КЗК, което не работи на нас, не ни харесва".

 

"Ако това правителство продължи, всички регулатори ще бъдат сменени и то по начин, който ще се търси качество и работа оттук нататък. Сегашните регулатори са назначени от ГЕРБ, често с БСП, винаги с ДПС и въпросът е тази промяна могат ли да я допуснат? Една от причината да има толкова голямо напрежение сега и да не се иска да продължи правителството е, че ако продължи тези регулатори, ще бъдат сменени", заяви депутатът.

 

Мартин Димитров посочи, че "в никакъв случай не искаме на всяка цена да управляваме с ГЕРБ".

 

"Искаме да продължи това правителство само и единствено, ако то ще произвежда резултати като Шенген, еврозона, продължение на съдебната реформа и битката с корупцията, регулатори, които да започнат да работят", посочи депутатът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2664 |14.02.2024 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в част от с. Казичене . 1| 2598 |14.02.2024 Земеделците се отказаха да искат главата на Вътев. Прекратяват протестите . 3| 4836 |14.02.2024 Фандъкова и ГЕРБ похарчили милиони за ремонта на "Западен парк", но не се погрижили за поддръжката . 0| 2811 |14.02.2024 Шефовете на НАП и “Лукойл България” отговарят в парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads