Реклама / Ads
208| 23472 |15.05.2012 НОВИНИ

Мартин Димитров хвърли оставка

.
Мартин Димитров
Мартин Димитров е подал оставка като председател на СДС, твърдят информирани източници, близки до партията. Лидерът на сините е взел решението по време на днешното заседание на Националния съвет на СДС в Пловдив, който трябваше да реши дошло ли е време разделно за Синята коалиция и дали партията ще продължи участието си в нея в предстоящите парламентарни избори.
 

 

По време на форума бе прието решението СДС да напусне Синята коалиция, подкрепено от49 членове на съвета срещу 34, които гласуваха “против”. 
 

Продължава обсъждането как партията ще се яви на следващите избори. Решенията ще станат ясни на официална пресконференция след Националния съвет на СДС, от 16.00 часа в пловдивския хотел "Тримонциум".


Припомняме, че в само преди дни лидерът на СДС Мартин Димитров изрази готовност за оставка, ако не бъде одобрена коалицията с партията на Иван Костов.

 

„Ако не се приеме Синята коалиция, аз нямам намерение да оставам лидер на СДС, защото не може три години обединявай тази десница, работи в тази посока, после да се отиде към разединение”, заяви категоричната си позиция Димитров.

Тогава той сподели, че човек трябва да вярва в това, което прави и да бъде последователен в своите действия. Затова, ако се вземе решение за самостоятелно явяване на СДС, трябва да се избере лидер измежду хората, които вярват, че това е най-добрият вариант за партията.

 

Не можеш да работиш за нещо, в което не си твърдо убеден. Затова искам отсега хората да знаят: аз съм категорично за Синя коалиция, но забележете, и за нейното разширяване и в противен случай трябва да си избират измежду Иван Сотиров, Борис Марков, обясни Мартин Димитров. 

През изминалите седмици работни екипи от двете партии преговаряха за условията по споразумението. Софийската организация на сините е срещу препотвърждаването на обединението с ДСБ. За самостоятелно участие на изборите догодина се обяви и председателят на предизборния щаб на партията Борис Марков.

Демократи за силна България заявиха пък, че имат готовност за самостоятелно явяване, но са категорични, че Съюзът трябва да продължи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5811 |13.05.2012 Смърт на баща и син хвърли в ужас търновци . 21| 6908 |10.05.2012 М. Димитров плаши управляващите с "Титаник" . 14| 13706 |07.05.2012 Скандал! Стоичков: Боби Михайлов хвърли ръкавиците на мача с Швеция за третото място! . 9| 5629 |03.05.2012 Отново Пламен Димитров ще води КНСБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads