Реклама / Ads
9| 2966 |15.11.2023 НОВИНИ

Мартин Димитров: Критиките на ГЕРБ за бюджета са продължение на местните избори

.
Мартин Димитров
“Критиките на ГЕРБ за бюджета са продължение на местните избори. Тези избори приключиха и е време това да спре”. Това каза народният представител от ПП-ДБ Мартин Димитров в ефира на bTV.
 

"В един бюджет, който дори още не е внесен в НС, а е обект на обсъждане, могат да бъдат направени промени. Трябва обаче повече конструктивизъм. Нека състезанието да бъде с добри идеи", призова Димитров, който е член на Комисията по бюджет и финанси.

 

"Колегите от ГЕРБ са в противоречие. От една страна, искат по-нисък дефицит, от друга - казват да оставим по-ниското ДДС за заведенията. При пандемията това имаше логика, но сега в заведенията няма места. С ГЕРБ няма дебат, те са предпочели да критикуват от разстояние", каза още Димитров.

 

"Във всеки бюджет има теми, по които има дискусии. Трябва да се търси решение и да се оставят буфери, така че ако нещо не се случи, да има вариант", посочи той.

 

Той коментира и допълнителната такса върху “Газпром” за пренос на газ:

 

"В период от днес от 10 дни по-нататък се очакват тези приходи, не конкретно днес и сега. До десет дни трябва да дойдат първите плащания от руснаците. МФ частично разчита на тези средства, а не напълно - това е отговорът, който получих аз от министерството".

 

"Руснаците не могат да кажат “не” на вноската, но могат да се случат странични движения, с които тя да се намалява", предупреди народният представител.

 

"ПП-ДБ сме склонни дерогацията за руски петрол да падне след три месеца", посочи Димитров. По думите му парламентарната група днес е осъждала въпроса.

 

“Няма заинатяване за дерогацията. Ние просто трябва да вземем мерки, за да няма повишение на цените", обясни той.

 

"Какво направихме с руския газ - заменихме руския газ и това беше за доброто на България. Същото трябва да стане и с петрола, но в срок от три месеца", допълни той.

 

Депутатът попита ГЕРБ защо не са питали служебния кабинет за дерогацията, а са толкова активни по темата сега. Преди от ГЕРБ е нямало въпроси защо не се търсят алтернативи на руския нефт, категоричен бе той.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 2855 |15.11.2023 Фандъкова се отчете пред Радев след мандата, той я обсипа с благодарности . 37| 9546 |15.11.2023 Кметът Терзиев се озъби на БФС. Подкрепи феновете . 0| 2964 |15.11.2023 "Уроците на Блага" открива "Киномания 2023", какво още да гледаме? . 1| 3364 |15.11.2023 Национален статистически институт: След София заплатите са по-високи във Варна, Враца и Пловдив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads