Реклама / Ads
22| 4290 |18.09.2021 НОВИНИ

Мартин Димитров: След третия път правителство ще има. В Петков и Василев виждаме партньори

.
Мартин Димитров Източник: стопкадър, Nova News
След третия път правителство ще има. След първите два опита, които бяха неуспешни и „Демократична България” не получи мандат за съставяне на кабинет, третият път ще има кабинет. В новия политически проект на Кирил Петков и Асен Василев виждаме партньори. Това обясни в ефира на Nova News Мартин Димитров от „Демократична България”.
 

Две възможности за формиране на правителство вижда той: „Има два центъра, които могат да се справят с тази задача. Единият е ГЕРБ-ДПС, които са заедно от много години, въпреки че няма да го признаят. И другият е – ДБ и партньори. Такъв партньор може да бъде тази нова формация”.

 

Според него е важно да се види „кой ще успее да порасне в тази динамична ситуация”.

 

„ДБ има ръст, както виждате от последните социологически проучвания. Трябва да направим максимума, за да вземем гласовете в център-дясно. Това, което новият проект може да направи е да вземе гласове и от лявото пространство. Това би било полезно за идеята за съставяне на кабинет, Виждаме това като по-скоро нещо позитивно, тъй като за да  направиш правителство, ти трябва подкрепа”, убеден е Димитров.

 

„С Румен Радев имаме сериозни различия“, отговори той на въпрос за отношението на „Демократична България“ към настоящия държавен глава“, отбеляза той.

 

„Ние от ДБ трябва да издигнем собствен кандидат за президент, ако успеем да убедим и да подготвим достатъчно силна фигура за това. Решението ще зависи от ръководството на партиите в коалицията“, посочи Димитров.

 

„След санкциите по Закона „Магнитски“ у нас няма достатъчно смелост да се поведе битката с корупцията. За да я намалим, трябва да признаем, че имаме проблем с корупцията. Виждате, че ГЕРБ и ДПС отричат това“, коментира още той.

 
 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3323 |18.09.2021 Reuters: МФ на САЩ анализира разследването на Световната банка за манипулациите с рейтинга на Китай . 2| 3204 |17.09.2021 7 месеца след като токов удар уби дете: Светофарът пред „Св. Иван Рилски“ се оказа незаконен . 10| 5454 |17.09.2021 Разследване на Световната банка разкри: Кристалина Георгиева оказвала натиск в полза на Китай . 5| 3538 |17.09.2021 Любомир Аламанов: Силно се надявам, че Петков-Василев няма да е следващият лидерски проект

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads