Реклама / Ads
0| 4249 |20.02.2019 НОВИНИ

Мартин Табаков: Импийчмънт на Тръмп в момента не може да има

.
Мартин Табаков
Има 2 причини, поради които не би могло да се стигне до импийчмънт на Тръмп. Едната е политическа, а другата е липсата на подкрепа в Сената. САЩ нямат интерес от фалирала Венецуела.
 

Това каза Мартин Табаков, председател на Института за дясна политика в предаването "Лице в лице" по бТВ.  Той коментира извънредното положение в САЩ  и кои са двете причини, поради които не би се стигнало до импийчмънт на Доналд Тръмп.

 

Според него има 2 причини, поради които не би могло да се стигне до импийчмънт на Тръмп.

 

„Първата е политическа. Демократите би трябвало да си дават чудесно сметка, че ако изгонят Доналд Тръмп от Белия дом не чрез избори, а чрез други процедури, включително съдебни, то по-скоро те ще бъдат ощетени на следващите избори, тъй като хората ще се ядосат, казано най-общо”, каза Табаков.

 

„Втората причина е, че за да изгониш американския президент с тази процедура по импийчмънт, трябва да имаш 2/3 подкрепа, включително в Сената, което Демократите няма как да си осигурят на този етап. Няма да има достатъчно сенатори и конгресмени, които да подкрепят евентуална процедура по импийчмънт”, подчерта той.

 

Съединените щати нямат интерес от една фалирала Венецуела, тъй като това ще означава чудесен плацдарм за руски и китайски пари, заяви Табаков. Това не е случаят със Сирия, където американците не ги интересува толкова какво ще се случи. Това е много близо стоящата до тях Венецуела, която приемат за своята близка чужбина, обясни още той. Според него президентът на САЩ Доналд Тръмп повтаря периодично опцията за военна намеса във Венецуела, за да оказва натиск.

 

„Там целият географски топос е много чувствителен по отношение на американските военни намеси, тъй като си имат история, която пресъздава такъв тип активности. Затова американската администрация, оглавявана от Тръмп, отчита риска, който би съществувал, ако решат да обогатят външната си политика, включвайки военни измерения”, отбеляза Табаков.

 

По думите му евентуална военна намеса по-скоро би компроментирала опозиционните елементи в рамките на Венецуела, отколкото да им помогне.

 

Мнението на Табаков относно стената, която иска да изгради Донал Тръмп е, че

това има отношение не само към нелегалния трафик на хора, но и по отношение на наркотиците, които влизат в САЩ, отбеляза още председателят на Института за дясна политика. По думите му пресичането на този човешки поток се разглежда от Демократическата партия и като рисков фактор по отношение на нейното електорално представяне.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3844 |29.01.2019 Живко Мартинов се явява в съда за „Суджукгейт” . 2| 3869 |21.01.2019 Ексдепутатът от ГЕРБ Живко Мартинов e на разпит в Следствието . 0| 4092 |16.01.2019 Бившият депутат Живко Мартинов ще бъде съден за изнудване . 2| 4342 |11.01.2019 Бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов отива на съд за изнудване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads