Реклама / Ads
3| 3664 |17.10.2022 НОВИНИ

Мъск отсече: Да, ще плащам за Starlink в Украйна колкото трябва!

.
Илон Мъск
Обрат в случая със Starlink и милионите, които се плащат за ползването му в Украйна. Илон Мъск обяви, че SpaceX ще продължи да предоставя сателитен интернет Starlink и да плаща за неговото използване на украинските военни. Той заяви това първо в Twitter, а след това в интервю за Financial Times. Нещо повече, милиардерът бе категоричен, че ще плащането ще продължи колкото е необходимо.
 

Само преди седмица Мъск настоя американското правителство да поеме поне част от разходите за Starlink за украинските военни. Това се случи в среща на Мъск с представители на Департамента по отбрана, като се аргументирал, че разходите са много големи. Изчисленията показват, че до края на тази година ще са нужни 120 млн. долара и близо 400 млн. долара за още една година.

 

Мъск не се отказа тогава да помага, но поиска и помощ от американската държава. Една от причините е, че немалка част от терминалите биват унищожавани във войната и SpaceX редовно изпраща "хиляди терминали", за да ги замени. Освен това тези терминали използват много повече трафик от средностатистическия клиент на Starlink, което допълнително трупа разходи. И още: компанията инвестира по 20 млн. долара месечно допълнително, за да защити системата от хакерски атаки и опити за заглушаване.

 

Неотдавна Илон Мъск предложи свой вариант за постигане на мир в Украйна. В него той предвиждаше Киев да се съгласи, някои от завзетите територии от руската армия да останат така. Това възмути украинците, някои дори го обвиниха, че е преминал на страната на Кремъл.

Мъск опроверга подобна версия и потърди, че никога няма да приеме агресивната политика на Путин и незаконните военни действия на неговата армия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3318 |06.10.2022 Пловдивският апелативен съд отсече: Екстрадират Иван Тилев в Германия . 4| 3733 |04.10.2022 Зеленски отсече: Няма да има преговори с Путин . 4| 3127 |25.09.2022 Мая Манолова на протестно автошествие срещу високите цени на горивата: Няма повече да плащаме по левче отгоре върху цената на бензина и дизела . 0| 2676 |13.09.2022 Плащаме глобите за неправилно паркиране в София и в EasyPay

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads