Реклама / Ads
3| 3229 |02.11.2022 НОВИНИ

Масов протест на мобилизираните в Уляновска област: Държавата отказва да ни плаща (ВИДЕО)

.
Над 100 мобилизирани от Чувашия започнаха масова протестна акция поради това, че не са получили обещаните плащания в Уляновска обалст.
 

Призивът на мобилизираните бе публикуван от правозащитния проект Gulagu.net и телеграм канала „Сърдита Чувашия“.

 

"Рискувайки собствения си живот, отиваме на сигурна смърт за вашата безопасност и спокоен живот! Държавата отказва да ни плати 195 000 рубли, които президентът Владимир Путин ни обеща! Защо тогава да тръгваме да се борим за тази държава, оставяйки семействата си без подкрепа?! Ние отказваме да участваме в "специалната военна операция" и ще търсим справедливост, докато не ни бъдат изплатени обещаните средства от нашето правителство начело с президента на Руската федерация! ", казаха военните.

 

На заснети от протестите видеа се вижда как мобилизираните се оплакват, че не са получили и еднократни плащания в размер на 300 000, които, както казват, са им обещали във военните комисии.

 

Според източниците на канала Telegram, за потушаване на протеста в учебния център са изпратени ОМОН и руски гвардейци. По-късно "Гневна Чувашия" съобщи, че мобилизираните са се "успокоили". Как точно, не се уточнява.

 

Няколко дни след началото на мобилизацията група депутати от Държавната дума внесоха законопроект в долната камара на законопроекта, който предполага еднократно плащане от 300 000 рубли за мобилизираните. Месец по-късно законопроектът беше оттеглен.

 

На 19 октомври президентът на Русия - Владимир Путин подписа заповед, според която стипендията на всеки мобилизиран след постъпване в частта трябва да бъде най-малко 195 хиляди рубли. Тя влиза в сила от 1 ноември. На заседанието на Съвета по сигурността президентът подчерта, че плащанията трябва да се извършват по време на подготовката и обучението на мобилизираните военнослужещи.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2797 |01.11.2022 14 простреляни на Хелоуин при масова стрелба в Чикаго . 13| 5336 |31.10.2022 Украински бежанци на протест - искат да останат в хотели, а не в държавни бази . 5| 3646 |29.10.2022 След масова блъсканица: Над 146 жертви на Хелоуин в Сеул . 4| 3450 |28.10.2022 Хиляди на протест срещу правителството и поскъпването на живота в Прага

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads