Реклама / Ads
4| 6701 |09.08.2017 НОВИНИ

Вицепремиерът Симеонов: Кметът на Созопол покровителства яхтения кей и шума

.
Източник: БГНЕС
Вицепремиерът Валери Симеонов остро критикува кмета на Созопол, като директно в ефир го обвини, че покровителства заведение на яхтения кей, от което са пропищели всички. ”Шумът е ужасен, хората се оплакват, но не можем да го затворим, защото кмета ги пази”, заяви Симеонов.
 
Симеонов кочентира и горещата тема за "Натура 2000". Хората трябва да бъдат компенсирани. В земите, които влизат в "Натура 2000" не може да се прави нищо, нито да се копае, нито да се строи, нито да се сее - нищо. Това каза пред БНТ той.

"Сега е Балчик, Калиакра, ще стигнем и до Рила. Зелените организации са се превърнали в един доходоносен бизнес. Птиците са навсякъде, това е кошмар. Изключително тежка ще бъде задачата на нашето правителство. Дай боже да получим някакво разбиране", заяви Симеонов. "Проблемът е тази голяма европейска организация за защита на птиците. Некомпетентното правителство на Станишев е приело тези условия и сега сме с вързани ръце. На Запад се грижат много за опазването на природата, защото там просто не е останала природа. Решението трябва да се търси с плащането на чужди грехове. Държавата, със съдействието на общините, трябва да намери начин да компенсира тези хора, чиито земи попадат в тази зона - или с парцели, или с финансово обезщетение. Какво ще донесе това на България, това са едни пустеещи земи", отсече вицето на Бойко Борисов. На въпрос кой е предложил това да бъдат територии от "Натура 2000" Валери Симеонов потвърди, че това са природозащитните организации, които са много влиятелни както тук, така и в Европа.

"До края на септември могат да ни нашибат санкции, защото сме осъдени. Трябва да се подходи внимателно и отговорно, защото ни чакат още много такива зони. Цялата Странджа е очертана с черно, там са най-тежките забрани. В морето има огромни зони, включително Силистар, които ще са под наблюдение", заключи вицепремиерът.

"В момента сме разкрачени между две злини. От едната страна е проблемът на частните собственици, който трябва да се реши, а от друга тези зони, за които сме осъдени и мърдане няма", обясни вицепремиерът. "Най-доброто решение е да се преначертаят тези зони, ако трябва с външни експерти", завърши по темата Симеонов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5259 |08.08.2017 Валери Симеонов: Може да не изпълним решението на ЕС за Калиакра . 2| 4948 |07.08.2017 Валери Симеонов: Случаят с Анелия Велева е индийски филм . 0| 5570 |05.08.2017 Кметът на Бургас обяви частично бедствено положение . 0| 9186 |13.07.2017 Кметът на Плевен сезира прокуратурата за фалшиви подписи на общинари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads