Реклама / Ads
11| 4721 |06.03.2020 НОВИНИ

Медицинските сестри прекратиха блокадата, напуснаха парламента

.
Медицинските сестри напуснаха парламента след близо 28 часа блокада в сградата на бившия Партиен дом. Жените бяха изведени от нея от служители на Национална служба охрана малко след 20 часа, предаде репортер на Фрог нюз.
 

Разбрахме се да дойдат адвокатите ни. Продължаваме протеста отвън. Не сме постигнали споразумение, коментира лидерката на групата от пет жени Мая Илиева пред журналистите на входа на Партийния дом.

 

Изтощени сме, затова напуснахме! Ако не беше Мая Манолова нямаше да можем да отидем и до тоалетната, тя ни заведе, каза още Илиева. Обясни, че никой от управляващите не се е свързал с тях, въпреки изпратения им проект за споразумение с исканията на протестиращите медицински сестри.

 

Сестрите разказа за униженията , на които бяха подложени през тези часове. Те бяха категорични, че ще търсят промяна в казионните организации, които не ги подкрепиха.

 

Подкрепящите протеста отвън скандират "Ние сме с вас".


.

На входа на сградата ги посрещна жандармерия. Пълно е и с полицаи.

 

Петте медицински специалисти прекараха нощта в сградата на бившия Партиен дом, след като вчера следобед бяха на заседание на здравната комисия. Отишли с очакване да се срещнат с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. Той обаче е в чужбина, а заседанието на здравната комисия е продължило няколко минути.

 

Напрежението ескалира, след като един от медиците - Бойка Анастасова, излезе тази сутрин през прозореца и застана на перваза на втория етаж на сградата на бившия Партиен дом, застрашавайки живота си. Тя проведе интервю на живо за Би Ти Ви, като каза, че е била блъскана от охраната и няма доверие на Националната служба за охрана, чиито служители излязоха на перваза в опит да я приберат. Сред тях беше и шефът на службата ген. Красимир Станчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5079 |06.03.2020 Борисов за сестрите и НСО: По-добре така, отколкото да са влезли със сила . 21| 5649 |06.03.2020 Медицинските сестри може да обявят гладна стачка . 18| 10159 |06.03.2020 Фейсбук избухна с негодувание на позицията на КНСБ за медицинските сестри . 7| 5502 |06.03.2020 Сестрите от Карлово подкрепиха колежките от София: Чувстваме се смачкани!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads