Реклама / Ads

20| 4404 |06.03.2020

Напрежение! Сестра излезе на перваза на Партийния дом, шефът на НСО я убеждава да влезе вътре /обновена/

.
Преди секунди настана суматоха. Една от медицинските сестри излезе на первазите. Водят се преговори с нея. До нея е шефът на НСО Красимир Станчев, който я убеждава да влезе вътре. Отпред пред сградата са и другите медицински сестри. Водят се преговори. Ето и разговорите, предавани по БТВ:

Бойка Анастасова:Никого не блъскам. Одрана ми е ръката. Изчезвайте, махайте се оттук , викаха, и започнаха да ни блъскат и да ни дърпат. В момента, в който ни казаха да слезем от прозореца, влязоха и започнаха да ни дърпат. Аз съм на прозореца. Не зная къде е Мая. Казвам се Бойко Анастасова. Стояхме на перваза. Увериха ни, че можем да влезем. Веднага нахлуха и започнаха да ни блъскат. Това са двама души, които ме блъскат. Не ги зная тези. Сигурно са охрана. През цялото време се опитват да ни въздейства. Ние не правим на никого нищо. По-опасно бе как ме дърпаха на прозореца. Не мога да се обърна, защото съм приклещена. Тези хора ни принудиха на излезем навън.  Искам да ме оставят тези хора. Нека те да влязат вътре. Ще остана тук докато тези хора не се махнат. Цяла вечер ми говорят глупости, с кого да водя преговори. Реформата в здравеопазването  трябва да се случи. Ген. Станчев е тук при мен, но няма да вляза.

 

Ген. Станчев:Аз съм Станчев. На госпожата и предлагам да влезе вътре, повече такова рисково излизане на прозорците няма да позволя. Никой не я е блъскал. Тя се дърпаше. Около 15 минути се опитвам да влезе вътре. Има камери от другите телефони как тя влиза. Повече няма да позволя някоя от тях да излиза на прозорците. Обезпечили сме прозорците и нищо повече. Камери на телевизията няма да пусна.  Аз ще остана тук, докато госпожата е тук. Ако си даде телефона, ще я облечем.

 

Сестрата Бойка: „Вие ме изкарахте мен лъжкиня. Вие натискахте Мая. Няма да вляза докато камера не влезе вътре. Батериите ни са почти изтощени. Нека те да влязат и аз ще вляза. Нямам им доверие. В момента, в който сме извън камерите нямам гаранция дали няма да ни се случи нещо. Батерията ми е накрая. Влезте навътре, и аз ще вляза. Студено ми е. Отдалечете се, не искам да сте до мен. Никого не съм удряла, никого не съм блъскала. Мая я блъскаха, тя молеше за помощ от вътре. Страхувам се, действията върху нас бяха груби. Нямам гаранция какво ще се случи с нас, когато няма камери. Защо не пуснат някоя от камерите ви? Защо като нямат какво да крият, не искат да ви пуснат. Ние не искаме да ескалира напрежението. Не се притеснявайте за моята безопасност. 

 

Бойка опита да влезе, но след като видя какво има вътре, отново излезе на перваза на прозореца. Ген. Станчев продължава да убеждава сестрата да влезе вътре, за да няма инциденти. Жената стои на перваза и е непреклонна пред исканията на НСО. Припомняме ви, че сестрите поискаха да се срещнат с министър Кирил Ананиев. Той, обаче замина на заседание в Брюксел. Не е ясно дали парите, които бяха отпуснати на сестрите през НЗОК, са стигнали до тях. Припомняме ви, че вчера към 16 часа сестрите влязоха в стаята на комисията по здравеопазване. 

 

Хората пред Партийния дом освиркват действията на НСО спрямо медицинската сестра. Пожарна кола пристигна на място. Вероятно така ще се опитат да обезпечат сигурността на жената. Пожарникарите надуха платно и го поставиха под прозореца. Сестрата категорично отказва да влезе вътре. 

 

Друга сестра, която е пред Партийния дом и наблюдава ситуацията каза: "Притеснявам се за моята колежка и иска тя да се прибере. Снощи опитахме да я убедим, но не успяхме. Притеснението ми е за нея самата. Не зная какво ще се случи с колежките ми, които са вътре. Тя е краен идеалист и вярва, че нещо ще се промени.  Бойко има семейство, притеснявам се какво ще се случи".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Брат и сестра са в ареста - произвеждали наркотици в дома си 1| 3679 |25.02.2020 . Стайко Стайков излезе от ареста 3| 3622 |07.12.2019 . Трамвай излезе от релсите и блъсна жена до Съдебната палата 0| 3280 |12.11.2019 . Брат и сестра излизат един срещу друг на балотаж в село Могила 1| 3280 |29.10.2019

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ