Реклама / Ads
27| 4518 |07.03.2020 НОВИНИ

Д-р Меджидиев: С катерене по прозорците няма да се постигнат исканията на сестрите

.
Асен Меджидиев Източник: bTV
Цивилизованият начин за постигане на исканията на медицинските сестри не е с катерене по прозорците. Това ли е на дневния ред на обществото? Къде е държавността? Утре аз и още трима лекари можем да се качим на покрива на Националния дворец на културата и да искаме друго.
 

Това заяви пред bTV д-р Асен Меджидиев от Българския лекарски съюз.

 

"В момента цялото общество гледа към нас. В държавата е обявена грипна епидемия, взимат се мерки срещу коронавирус. Обществото очаква от нас реална защита. Това ли е на дневния ред на обществото - 5 човека? Те нямат подкрепата на колегите. Голяма част от тях са настроени негативно. Не може по палатките да пише, че цяла болница е на протест, след като само един рехабилитатор от УМБАЛСМ "Пирогов" е там", коментира Меджидиев.

 

Според две от протестиращите медицински сестри обаче това не е така. По думите им голяма част от колегите им се страхуват да изразят позицията си, за да не загубят работата си.

 

"Направете си статистика дали колегите, които са протестирали по един или друг начин, са продължили да работят на същото място след това. Говоря не само за медицински сестри, а и за лекари. Медицинските специалисти, дръзнали да изрязят не доволството си от начина, по който работи системата, биват репресирани", категорична беше Бойка Атанасова.

 

Протестиращите медицински сестри заявиха още веднъж, че вчера са излязли от сградата на бившия Партиен дом, защото така или иначе охраната на НСО е била твърдо решена да ги изведе от там.

 

"Решихме, че няма нужда да се съпротивляваме. Искахме диалог. Това, че бяхме в ефир ин спаси от унижението да бъдем влачени по коридорите. Аз не се считам за терорист и не смятам, че 5 жени - майки и медицински сестри, сме заплаха за държавата", категорична бе Мая Илиева.

 

Здравните служители отрекоха това да е било провокация.

 

"Срещу кого е тази провокация? Виждате ли нещо лошо в нашите искания? Някои целят рехорма в здравеопазването и това ще е в полза на цялото общество. Не виждам как нашето искане ще дестабилизира държанвата. Защо не казаха това още в началото на нашите протести преди година, а го решиха сега?", заяви още Илиева.

 

Протестиращите медици обещаха още, че палатките под прозорците на властта ще останат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4512 |01.03.2020 Майките опънаха палатки под прозорците на властта, искат оставката на Сачева . 9| 5831 |15.12.2019 Медицински сестри вдигнаха палатков лагер под прозорците на Борисов . 8| 6133 |25.10.2019 Гледайте на живо протеста срещу избора на Гешев под прозорците на президентството . 28| 13308 |25.07.2019 Стотици викат ”Гешев е позор” под прозорците на ВСС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads