Реклама / Ads
9| 6782 |19.07.2020 НОВИНИ

Мехмед Дикме: Доган и Борисов се срещат, но защо го правят тайно

.
Мехмед Дикме
И Доган и Борисов са публични личности, няма нужда да се ходи по паланки и да се крият. Няма лошо Доган да се среща с Бойко. Няма лошо министри да се срещат с Пеевски, той е народен представител. Ако извадите една снимка на Борисов с едни риби, там са се срещали с Доган. Това е една хижа в централна България, но това са си лични отношения и те си знаят. Хората, които сервират кафето и други, които са близо сигурно знаят кои хора влизат и излизат. Няма лошо в това, но защо трябва да е тайно.
 

Това заяви Мехмед Дикме в предаването "120 минути" по бТВ, където коментира опитите за покушение над Ахмед Доган, студения резерв, протестите и грешките на Бойко Борисов като премиер и лидер на ГЕРБ.

 

През 2008 г. се говореше за опит за покушение над Ахмед Доган, потвърид Дикме.

Но дали това е така не е потвърдено. На обществото трябва ясно да се каже защо един човек е охраняван. Ако е заради политическите убеждения е едно, но когато някой е правил зулуми и се охранява се заради бизнес интереси, това не е добре.

 

Хората, които поискаха да се отнеме студения резерв от Доган са демагози и лъжци. След една седмица изтича договора му за студения резерв. Какво ще му отнемат.
Студения резерв означава във всяка една централа, която произвежда ток, да се подържа резерв, който в рамките на 5 часа да активира мощности, за да не се издъни системата при възникването на някакъв проблем. Това намалява цената и е глупаво да се говори, че това е с цел печалба.

 

Защо инициаторите на това искане да се отнеме студения резерв от Доган не са поискали отговорност от държавата защо ТЕЦ –Марица 2 са се отказали от този резерв и са го преотстъпили на Доган. Министърът преди да отиде на събранието и да се гласува одобрява как да се гласува всяка една точка. Отказът на ТЕЦ-Марица 2 е съгласуван с министъра и държавата.

 

За поисканите три оставки на Горанов, Маринов и Караниколов  Дикме заяви, че обществото ни е свикнало вече сутрин, обед и вечер министър-председателят да говори различни неща. С думите си, че са министри близки до Пеевски Борисов показва, че много лесно може да се откаже от всеки, заяви Дикме. Той призова всички министри да обявят кои от тях са се срещали с Делян Пеевски, колко от тях са били в Сараите или в Бояна, където се говори, че е се подвизава Пеевски.

Попитайте ги може и за тях да излязат снимки. Няма лошо да се срещат, но защо това трябва да става тайно от обществото.

 

Очаквам ескалиране на протестите. Хората казват ясно и точно чия оставка искат. Протестът е чисто политически, не е социален. Исканията са за смяна на правителството и политиката.

 

Най-голямата грешка на Борисов е, че се дистанцира от хората, които му помогнаха в началото да изгради партията и да стане политик. Той се обгради с хора, които имат икономически интерес от обществени поръчки или хора с кариерен интерес. Тези хора постоянно го предаваха, без той да го усеща. Бойко загуби най-голямата сила на ГЕРБ – младите хора. Те сега са на улицата и искат оставката му.

 

Най-доброто е да се съобрази с мнението на хората в държавата. Няма лошо човек да отиде на избори. Ако той спечели изборите, българите нямат право повече да протестират.

 

Ако Бойко има малко останал акъл и му позволят хората с големите обществени поръчки той ще си подаде оставката. Проверете примерно в министерството на земеделието само последния месец за напоителни системи да дадени огромни суми. Това трябва да се провери дали е така.

 

Мехмед Дикме се обърна към привържениците на ДПС по места, към областните и общински ръководители с думите, че силата на ДПС е в тях, а не в Доган и депутатите. Ако искаме участие в политическия живот трябва да се промени системата в движението.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 14896 |19.07.2020 Стефан Гамизов: Борисов, Пеевски и Доган печелят твърде много време и се прегрупират . 21| 10808 |18.07.2020 Георги Котев: Ахмед Доган трябва да бъде арестуван, като Ал Капоне . 8| 6323 |18.07.2020 Лидерът на либерали в ЕП призна, че е сгрешил с подкрепата си за Доган . 9| 8064 |17.07.2020 Дикме: На младите им писна, държавата се управлява от Доган и Пеевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads