Реклама / Ads
72| 10379 |04.04.2020 НОВИНИ

Менда Стоянова: Нинова говори откровени лъжи от трибуната в НС

.
Менда Стоянова
Изказването на президента е фактологично неточно, а решението за замразяване на депутатските заплати е популистко. Рядко си изпускам нервите, но обстановката в НС е много изнервена в момента. Корнелия Нинова говори откровени лъжи.
 

Това заяви през bTV председателят на Комисията по бюджета в НС Менда Стоянова.

 

“Ако гледаме внимателно, ще видим, че Нинова повтори тезите на президента, но с други думи. Икономиката щяла да престане да работи, хората щели да изпаднат в глад и извънредното положение трябвало да се прекрати. Казаха, че хазната е празна. Не е истина”, категорична беше Менда Стоянова.

 

По думите й дългът няма да е тежко бреме за България. Тя отново повтори, че страната ни е втора в ЕС по най-нисък дълг и увери - ще достигнем до 30% от БВП.

 

“Водим добра фискална политика. Дългът ни ще нарасне, но той е много нисък. Държави като Италия и Германия имат дълг, клонящ към 100%”, категорична беше Стоянова.

 

Тя определи решението за замразяването на депутатските заплати като “популистко”. Председателят на Бюджетната комисия към НС е предложила друго решение - категорично да се определи каква част от депутатските заплати да отиде за дарения и къде.

 

“Сега тези пари ще останат в икономиката на държавата и ще се разпределят по общия ред. Трябваше процентът за дарения да е много повече и да отиде там, където е най-нужно”, заяви Стоянова.

 

Тя бе категорична - извънредното положение трябва да продължи до 13 май.

 

“Всеки ден гледаме брифингите на Щаба. Всяка сутрин ни обясняват, че това, което се случва по света, не трябва да се случва у нас. Пътят е този - дисциплина и ограничаване. Пикът тепърва предстои и дори от СЗО призоваха мерките да не се отхлабват”, заяви Стоянова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 3997 |01.04.2020 Менда Стоянова: Ще се наложи удължаване на извънредното положение . 7| 3952 |01.04.2020 Менда Стоянова: Лимитът на държавния дълг ще се превърне в горещ картоф . 4| 6894 |29.03.2020 Корнелия Нинова: Настояваме управляващите да обявят мерки в подкрепа на българските общини . 1| 4085 |23.03.2020 Проф. Иво Петров: Медикамент на хининова основа няма да е панацея, само ще облекчава симптомите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads