Реклама / Ads
36| 5014 |07.03.2015 НОВИНИ

Мерджанов зове: Борисов да обясни дали е под натиска на САЩ

.
Атанас Мерджанов
Зам.- председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов заяви, че в НС Борисов е признал, че действа под натиск – вътрешен и външен. „Самият премиер трябва да обясни дали този натиск е от САЩ – да го признае или отхвърли”, допълни социалистът.
 

„Вчера стана ясно за един странен случай -  кабинетът едностранно игнорира интересите на българската държава с внесен законопроект за ратифициране на споразумението между правителствата на България и САЩ за подобряване опазването на данъчното законодателство в международен аспект”, отбеляза социалистът.  По думите му според  този законопроект САЩ ще получават информация от България за американски юридически и физически лица за инвестиции над 50 хил. долара. Той обясни, че  само българската страна поема ангажименти да предоставя информацията си на САЩ, докато те няма да предоставят информация за подобни български инвестиции.

 

Атанас Мерджанов  заяви, че не е коректно БСП непременно да бъде национално отговорната и призвана винаги да отговаря за всички недъзи в държавата. „Борисов е подкрепен от достатъчно сериозна и клиентелистка коалиция, която се прояви при гласуването на огромния  милиарден дълг“, категорично заяви той и добави, че  Борисов има подкрепа в парламента, но проблемът е, че самият той не е наясно със себе си дали ще бъде достатъчно смел да отстоява националните интереси.    „Националният интерес на България е икономиката, сериозните плащания и попълнения в хазната”, категоричен бе Мерджанов. По думите му, вместо да се води дебат по тези големи теми, има един фалшив дебат, подет от финансовия министър Владислав Горанов, който не можа да обясни за какво ще отидат милиардите левове от външния заем. „Или може би ще отидат за модернизация на армията?“ попита Мерджанов.

  

„Срещата при президента беше напълно излишна. БСП прояви  отношение, за да се знае, че едни такива консултации трябва да бъдат водени от държавен глава, който да държи на думите си и на формирането и отстояването на националния интерес”, обясни Мерджанов. Той добави, че представителите на  БСП са обозначили важните теми за България - необосновано взетият заем за 16 млрд.лв. и отпадането на санкциите срещу Русия. Недоволството на левицата е срещу това, че Плевнелиев на същия ден след приемането на ратификацията за 16 млрд. е подписал указа си за одобрение, без да помисли дали е адекватно това решение.  Зам.-председателят на ПГ на БСП критикува Плевнелиев, че яростно е бранил бившите протестиращи, които сега са на властови позиции и още от времето на протестите е била прокарана тезата  за Русия като основния враг на България. „Проявите на българската общественост за несъгласие с войната са нещо естествено, а приписването на съвместни действия на БСП и АТАКА са неоснователни”, каза още социалистът.           

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5651 |07.03.2015 Тихомир Стойчев: Борисов има големи интереси в ДАНС . 12| 4397 |07.03.2015 Цветанов в тон с Борисов: Вучков не избра момента за оставката си . 17| 4466 |06.03.2015 Мерджанов: Няма да подкрепим Бъчварова за вътрешен министър . 18| 5764 |06.03.2015 Д-р Николай Михайлов: Бъчварова облагородява Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads