Реклама / Ads
24| 5399 |05.03.2016 НОВИНИ

Мерджанов: Борисов да каже истинските причини за спиране на обществените поръчки

.
Атанас Мерджанов
„Един от упреците към нас беше, че сме управление на задкулисието. Сегашното достатъчно прозрачно ли е? Нека Борисов каже истинските причини, заради които спира обществени поръчки“.
 

Това призова зам.-председателят на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов в ефира на BG on AIR. Той допълни, че ако няма различия, едва ли ще има смисъл от управляващи и опозиция. „Ние дадохме съгласие по много важни законопроекти, например – за строежа на оградата. Но от това нищо не последва, защото за година и няколко месеца е построена едва половината, при петорно по-висока цена. Без перспектива какво ще се случи през следващите няколко месеца и без гаранция за това дали ще бъдат осигурени допълнително средства“, коментира той.

 

Относно разходването на публичните средства, Мерджанов е категоричен, че вече никой не вярва. „Имаме едно перчене и спиране на обществени поръчки, което не топли никого. Нима Борисов не знаеше на кого е дал обществените поръчки преди няколко месеца?“, попита народният представител. Според него премиерът има претенции да познава всичко и всички. „Ако някой си мисли, че без Борисов може да се случи нещо, жестоко се заблуждава“, каза още той. Мерджанов е на мнение, че не може едно политическо хрумване, основано на съмнения и спекулации, да бъде в основата на управленски акт. „Нима не сме премиерска република?“, попита още народният представител.

 

Според него има някаква европейска перспектива, която изчерпва този голям европейски ресурс, който е бил насочен само към кохезионната политика. „Може би европейците са принудени да мислят за европейските пари за нещо по-различно - бежанската вълна“, предположи зам.-председателят на левицата. Той подчерта, че сме станали свидетели на ПР-акции, които са в основата на управлението на „Борисов-1“ и „Борисов-2“ и като пример посочи случая с почистващата фирма на летището, подарените метли и сълзите от благодарност. „Българското правителство трябва да разчита на икономически растеж, а не само на европейски средства. Те са само добавка към БВП. Това е различието в политиката на ГЕРБ и БСП“, подчерта Мерджанов.


„Участвал съм в разговорите при президента. Нашето искане от самото начало беше президентът на България да отвори архивите и да покаже какви разговори водихме тогава, когато бяха усилията за затваряне на КТБ. Там се крият много интересни неща и да се каже обективната истина за тази банка“, категоричен е народният представител от левицата. Според него всички други доклади нямат смисъл, защото парите ги няма. „Управляващите утежниха българските данъкоплатци с нови задължения, които да бъдат покрити с дълг от 16 млрд. лв., за който ние бяхме против“, припомни той.

 

По повод комисията за Турция и Русия Мерджанов обясни, че тя е била създадена заради съмненията за намеса на Турция във вътрешните работи на България. „Няма нищо страшно да съществува и има доста неща, на които не се дава гласност. Това е като предупреждение към всички държави, че макар и малка, към България не може да се посяга по такъв лековерен начин“, категоричен е той.

 

По повод предстоящия Конгрес на партията и провеждащите се отчетно-изборни конференции в страната Атанас Мерджанов заяви: „БСП ясно трябва да знае кого представлява – честните и трудещи се хора, тези, които произвеждат, плащат си данъците и имат необходимост от сериозна грижа и защита от страна на държавата“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 76| 7659 |05.03.2016 Борисов: Пратя ли нашите ГДБОП и ДАНС на Гърция, за ден ще приключат с трафикантите . 22| 9822 |05.03.2016 Давутоглу на Борисов и Местан: Искам да ви видя в управлението премиер и вицепремиер бъдещ . 12| 5043 |04.03.2016 Бойко Борисов: Граничарите от турската граница няма да бъдат прехвърляни на гръцката и македонската . 29| 5163 |04.03.2016 Бойко Борисов: Чакаме новите източници на газ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads