Реклама / Ads
73| 5722 |05.03.2013 НОВИНИ

Местан: ДПС сложи край на кабинета "Борисов"

.
Лютви Местан, лидер на ДПС
С връщането на мандата по същество се поставя конституционна точка на мандата на правителството на Бойко Борисов и на изчерпалото ресурсите си 41-о Народно събрание.
 

Това заяви на пресконференция председателят на ДПС Лютви Местан. Преди това движението върна последния проучвателен мандат за съставяне на правителство.

В този момент, г-н президент, Вие сте най-овластеният човек в държавата. Ние искрено Ви пожелаваме успех, за да може да бъде нормализиран политическият процес в България и изборите да бъдат проведени в една спокойна среда. Надявам се да избегнем италианския сценарии на перманентни политически кризи, добави той.

Три ориентира вижда ДПС за политическото си поведение - НАТО, ЕС и съхранен стабилен валутен борд до влизането на страната в еврозоната. След протестите България вече е променена. Въпросът е - резултатът от тази промяна да е повече демокрация, укрепване на институциите, а не нихилиране и отрицание на демократичната система. Ако има алтернатива на демократичната система, тя е една - тоталитаризъм.

Стана ясно още, че на Лютви Местан му е бил отказан достъп до материалите, на които се позова премиерът в оставка Бойко Борисов, тъй като са с гриф "строго секретно".

„Аз съм убеден, че г-н Бойко Борисов е знаел, че няма да ми се даде достъп до тези материали. Защо го направи - искал е да се даде достоверност на една откровена лъжа”, смята Местан.

Още днес ще изпратя отговора на ген. Драгомир Димитров, директор на Националната разузнавателна служба и на главния прокурор. Това писмо представлява доказателство, че г-н Борисов е нарушил закона за класифицираната информация.

На мен ми е отказан достъп до материалите, защото информацията е с класификация "строго секретно". От това следва, че и г-н Борисов е нямал достъп до тази информация. Но той може да се окаже и невинен, и да не е нарушил никакъв закон за класифицирана информация, защото може и въобще да няма информация за подобен атентат с поръчител г-н Доган, каза Лютви Местан.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5478 |25.02.2013 18 ранени в автобусна катастрофа край Русе . 33| 5046 |24.02.2013 Местан: Болестите на демокрацията се лекуват с още повече демокрация . 16| 5509 |20.02.2013 Изборът за патриарх не се отлага в крайна сметка . 27| 6266 |18.02.2013 Михаил Миков: ГЕРБ показаха крайна политическа неспособност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads