Реклама / Ads
15| 4251 |14.01.2016 НОВИНИ

Местан: Защо Борисов реагира на "руската мина"?

.
Лютви Местан
Нереформирани политически партии не могат да осъществяват нито една реформа в социалната система, заяви независимият народен представител Лютви Местан пред журналисти в парламента, цитиран от Фокус.
 
В отговор на въпрос защо премиерът Бойко Борисов продължава да работи с ДПС Местан каза: „Безкрайно съм изненадан от изключителната емоция, с която той реагира, на моя метафора, че някъде около Коледа съм стъпил на руска мина”. Не знам, защо премиерът го прие лично и реагира толкова емоционално. Адресът на тази метафора е речта, след която бях отстранен. Не знам, защо г-н Борисов се нарежда до хората, които визирах с метафората за руската мина. Не съм я адресирал към него. Защо той се припознава и се нарежда там след като отрича, че няма нищо общо. Това са въпроси, които трябва да зададете към него”, заяви Местан.

По думите му, Бойко Борисов има страна в случая. Той заяви, че иска да предупреди, че ако целта на внушенията срещу него, е, че ако създаде от него партия, която е ислямистка или протурска държавата с нейният инструментариум да се намеси в това, а не тази партия да има отношение със своите политически опоненти. „Настоявам държавата, чрез него наистина да следи този процес. Необходимо е, но не да се намесва и да ограничи конституционно гарантираната свобода на политическа дейност”, заяви той и предупреди, че ако целта на внушенията срещу него е да се гарантират бъдещи противоконституционни действия срещу него и съмишленици му това би значело връщане към мракобесни времена. По думите му, е необходимо цялостно реформиране на политическата система. „Нереформирани политически партии не могат да осъществяват нито една реформа в социална система”, заяви той. Депутатът каза, че започва събирането на информация, с която да заведе дела във връзка с обвиненията в шпионаж срещу него. „Срещу всички медии и физически лица, които си позволиха да отправят подобно обвинение”, заяви той. „ Не правете новина Местан съди Божидар Димитров”, призова той медиите. Лютви Местан каза, че му е любопитно хората, които говорят от името на ДАНС, откъде взимат информация.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5700 |13.01.2016 Аутопсията за Тодор от Враца: Починал, защото си глътнал езика от побоя . 9| 4573 |13.01.2016 Борисов изпрати "Южен поток" в историята . 12| 4902 |13.01.2016 Румяна Бъчварова: Борисов има неизчерпаем опит за МВР . 15| 4730 |13.01.2016 Борисов: Незабавно да се затворят границите за бежанци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads