Реклама / Ads
25| 5337 |06.02.2015 НОВИНИ

Местан плаши: Ще съдим България в Страсбург

.
Лидерът на ДПС Лютви Местан Източник: Булфото
Усещам, че не толкова ПФ, АБВ и "Атака", колкото колегите от РБ, ГЕРБ и БСП допуснаха фатална грешка - да се противопоставят на едно толкова естествено предложение да се върнат имената на починалите български турци, желание и на нашите избиратели.
 
Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан на пресконференция на ДПС. Структурите на партията са взривени от това, че в парламента на европейска България се образува толкова голямо антихуманно парламентарно мнозинство. Вярвам, че редица партии ще преосмислят решението си по този въпрос, дори водени от чисто егоистични подбуди, убеден е Местан.

Ние имаме и други инструменти, за да бъдем чути, закани се Местан, имайки предвид подаването на жалба в съда за правата на човека Страсбург. Искам да мога да се изразявам спокойно на майчиния си език. Ако една власт не стъпва на ясна демократична основа тя не може да е успешна. В този смисъл нашите претенции и силната ни критика не е към избирателите на РБ, но твърдим, че ръководството на РБ ги предаде. То се трансформира в крайно националистическо и ксенофобско.

Правят се опити да се изолира ДПС, но това няма да стане, увери лидерът на ДПС. Фактът, че предизвикваме такъв медиен интерес е показателно. Ние сме отворени за диалог с всички системни партии. Нали в крайна сметка изборите са за това да реши народът кой каква политическа тежест да има. Ако българските избиратели са дали доверието си на ДПС, не значи, че сме в изолация.

Местан се обърна към РБ: Вие, които се събуждате и заспивате с мисълта за изолацията ни, се сринахте на изборите. Къде потъна високото ви доверие? В тресавището на крадливата приватизация, отговори си сам Местан. Вие, които произведохте милионери от вчерашни продавачи на скара, не можете да ни бъдете морални съдници. Когато говорите за изолацията на ДПС, си спомнете, че зад нас стоят 500 000 избиратели, а вие седем вкупом достигате едва 250 000.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4560 |04.02.2015 Местан за гражданската регистрация: Ще лекуваме рани, няма да търсим мъст . 24| 7316 |03.02.2015 Октай: Местан е ехо на Доган . 44| 5536 |23.01.2015 Местан: Управлението е нездрав популистки компромис, обречено е . 22| 4736 |22.01.2015 Местан: Вот на недоверие ще има, оставка не

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads