Реклама / Ads
0| 5185 |23.04.2016 НОВИНИ

Местан: ДПС "танцува" с ГЕРБ и националистите

.
Лютви Местан
ДПС недвусмислено проявиха неформалния си „танц“ с властта на ГЕРБ и националистите и циничното си двуличие с избирателите. Това се казва в позиция на ДОСТ по повод приетите промени в Изборния кодекс, съобщават от пресцентъра на формацията.
 
С поправките се орязват секциите в чужбина, като такива ще се разкриват само в дипломатическите мисии, няма да има район „Чужбина“, а гласуването става задължително.

Ето целия текст на ДОСТ:

"Днес българският Парламент на практика лиши над 2 милиона български граждани в чужбина от конституционното им право да участват в избори. Това решение е не просто противоконституционно, а е недопустимо посегателство върху правото на глас като основна свобода на гражданина, при това на близо 2 милиона български граждани, които изкарват прехраната си в чужбина. Те не са избрали сами съдбата си на гурбетчии, защото огромна част от тях са прокудени от престъпленията на комунистическия режим, а други - заради икономическа принуда.

Това престъпно решение е продукт на арогантното съглашателство на ГЕРБ с националистическите изстъпления през парламентаризма на ПФ, Атака, АБВ и БСП, което е не просто неевропейско и недемократично. Това е ярко доказателство, че в България се имитира демокрация, а споделената с националистите власт е денонсиране на демокрацията в България и на европейското й членство.

В този парламентарен позор ДПС лицемерно го играят против, но близо 2 милиона български граждани от САЩ, Турция, Западна Европа, Австралия, Канада не могат да бъдат заблудени от тяхното театрално притворство, защото ДПС практически е съучастник в това решение. По-точно ДПС категорично продуцира това посегателство над основна гражданска свобода – правото да избираш, логично следствие от бруталното им противопоставяне предишния ден (четвъртък) на формирането на 32 Многомандатен избирателен район – "чужбина". Т.е. ДПС недвусмислено проявиха неформалния си „танц“ с властта на ГЕРБ и националистите и циничното си двуличие с избирателите.

Предложението за 32 Многомандатен избирателен район – "чужбина" беше отхвърлено точно с гласовете на ДПС, Патриотичния фронт, ГЕРБ и БСП. И вследствие на това се стигна до днешното решение.

Българските граждани в чужбина имат нужда от реална грижа, а не от лицемерие, още по-малко от отчуждение и гражданска дискриминация.
На извънредното заседание на Народното събрание във вторник ние от ПП ДОСТ ще заявим активната си позиция за възстановяване на свещеното право на българските граждани в чужбина да се гласува на избори. За българските граждани в чужбина гласуването на избори е тяхна естествена връзка с Родината."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4767 |23.04.2016 Атанас Мерджанов: Капацитетът на ГЕРБ е изчерпан . 0| 4876 |23.04.2016 Прошков за оставките в ГЕРБ: Сигнал, и след сигнала - пушек . 0| 5153 |22.04.2016 Борисов надделя за Коцева, депутатката от ГЕРБ хвърли оставка . 0| 4406 |22.04.2016 Коцева подава оставка, само ако й я поискат от ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads