Реклама / Ads
25| 5922 |07.01.2016 НОВИНИ

Лютви Местан: Преди Коледа стъпих на руска мина

.
Твърдението, че ДПС е олигархична партия на руските интереси. Положих усилия да оборя тези митове с една политика на последователен и ярък евроатлантизъм. С тези воденични камъни ДПС няма да а легитимен участник в политиката. Пътят на ДПС към властта минава през дясното.
 
Управление с дясното би означавало качествено израстване на ДПС и онези митилогеми, които ни натъкват в ъгъла на една проруска партия. Дали успях? Да и не. Съзнавам, че без да съм наивник съм играл ролята на наивен, романтичен сапьор, който се стремеше да разминирва опасните мини. Някъде преди Коледа стъпих на руска мина. И знаете какво се случи. Счули се една безпрецедентна вода, едно хулене. Светът се дели на наш и техен, на наши и врагове и че краят на конфликта настъпва не с отстраняване на врага, а с неговото ликвидиране. На първо място противникът става гад, влечуго, чакал, така елиминирането му става приемливо за всички. Уникално описание на онова, което наблюдавам за себе си. Няма да бъда уплашен. Ще отстоявам тези политики. Всеки, който търси мястото си в евроатлантическото направление, ще вижда мой партньор. Мога да бъда изключен от партията, но не и от идеите си. Не приемам нито начина, нито мотивите, с които бях отстранен. Бях политически екзекутиран ритуално, без право на последна дума. Заявявам, не бях допуснат на заседанието на ДПС.

Нямаш право на мислене, ми казва почетния председател на ДПС. Аз отдавна съм им простил. Важно е човек да не загуби достойнството си. възхитен съм и съм горд със стотиците и хиляди избиратели, които доблестно и без страх изразиха несъгласие с тоталитарния начин с който съм изключен. Изразиха подкрепа. Точно тяхната оценка ме задължава да остана в политиката, но в какви форми това ще се случва, ще решим. България има нужда от ясен и категоричен евроатлантически субект или направление. Само така ще отворим пътя на реформите. Без реформа на политическата система, е невъзможна реформата на социалноте системи. Българиският национален интерес не е свързан с Русия, а с ЕС. Идеята за членство в ЕС и НАТО е свързано неразривно с развитите на гражданските общества, които не са член на ЕС. Смисълът на тази пресконференция е в политиките.

 

Още след новогодишния купон и речта на Доган споделих в близък кръг, че оттук нанатък ще наблюдаваме стратегия за промяна. Знаете ли заглавието „Доган отстреля Местан заради Русия” е тежка грешка, защото този мотив няма да бъде разбран от избирателите. За първи път става въпрос за ценностен проблем. След като чух тази реч, трябваше да се проведат дебати в партията и да се иска вот на доверие. Никой нямаше интерес от дебати. За това те не бяха допуснати.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5221 |04.01.2016 Павлов: Тревожно е 10 месеца преди изборите да не са ясни кандидат-президентите . 0| 4695 |02.01.2016 Шофьор предизвика катастрофа с дрифтове в Казанлък . 14| 8070 |27.12.2015 Касим Дал отваря обятията си за Лютви Местан . 16| 5363 |26.12.2015 Местан: Решението приемам, начина - не

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads