Реклама / Ads
36| 5924 |29.01.2013 НОВИНИ

Л. Местан: ДПС ще е основен съсубект за алтернатива на ГЕРБ

.
Лютви Местан
Не се свеним да говорим за коалиционност. Много е важно коя ще първата политическа сила след изборите; следващият кабинет трябва да е на ясните национални интереси, формулира новият лидер на ДПС.
 

Въпросът за коалициите е може би най-важният; следващият кабинет трябва да е на ясните национални интереси, заяви по БТВ лидерът на ДПС Л. Местан. Не било задължително да е коалиционен в строгия смисъл на думата. Ролята на ДПС е на активен и основен съсубект за алтернатива на днешното сгрешено управление на ГЕРБ, каза Местан. Не се свеним да говорим за коалиционността като по-удачен за страната управленски модел, но съзнаваме, че има известна умора от коалициите. 

Ако на изборите имаме ясно дефинирани национални приоритети, едва на втори план стои кои ще са политическите субекти; не е задължително дори прякото участие на една или друга политическа сила; важно е да се намери алтернативен на ГЕРБ модел, това е механизъм за възстановяване на дефектиралата демокрация. Тенденцията на спад на доверието у управляващата партия ще продължи и ако вотът бъде отчетен честно, за което ще сторим необходимото, мисля, че резултатът няма да е в полза на ГЕРБ. Няма политическа логика при това провалено управление ГЕРБ да са първа политическа сила. Оттук нататък отговорност на партията мандатоносител е да предложи модел за изграждане на следващия кабинет. 

Сравняването на Октай Енимехмедов с Левски е много лош знак за зрелостта на гражданското общество, каза Местан. Знам, че тези настроения са изолирани. Кой поръча и отключи тези обществени настроения, попита той и добави: Ще го назова! Това е министърът на вътрешните работа, който в първите часове след атентата поръча угодна и удобна на властовия му интерес теза - за хулиганство и сплашване. Тази теза била престъпно безотговорна, защото целяла да превърне в жертва нападателя; така се отключвали анти-ДПС настроения. Ако тези сцени на насилие бяха спрямо лице, което е обезоръжени от органите на реда с белезници, тогава вероятно щях да се съглася, че тези картини на насилие от страна на депутатите не са приятни, обясни Местан. Служител на НСО не е обезвредил Октай, той беше обезвреден първо от нашия организационен секретар. После се видял и нож на десния му крак, а после и друг. Не може тези действия да се абстрахират от първопричините, които са ги предизвикали. Депутатите не били сигурни какво е станало и с Доган. Ако Октай не е искал да убие, защо произвежда три изстрела; защо въобще е въоръжен и защо има два ножа в допълнение, попита Местан.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 5418 |23.01.2013 Лютви Местан: Не може нападателят на Доган да бъде героизиран . 41| 6195 |20.01.2013 Лютфи Местан: Октай е заявил пред Кокинов: "Исках да убия Доган!" . 25| 5185 |07.11.2012 Лютви Местан: Общият прочит на историята е задължителен . 138| 6505 |04.09.2012 Лютви Местан: Разпускане на парламента и избори веднага!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads