Реклама / Ads
32| 5125 |15.01.2014 НОВИНИ

Местан прозря коалиция "Мишо Бирата" срещу Орешарски

.
Лютви Местан Източник: Булфото
Г-н Орешарски, пред вас стои нова коалиция „Мишо Бирата" и затова нямате право да подавате оставка. Оставаме с впечатлението, че се задава една нова коалиция на политическата безпринципност, една коалиция на политическата контрабанда, за която най-подходящият етикет е „Мишо Бирата".
 

Това каза председателят на ПГ на ДПС Лютви Местан от името на групата. Бойко Борисов не е алтернатива на Пламен Орешарски, защото причината за заболяването не може да бъде припозната като панацея, каза Лютви Местан.

„Кабинетът се справя, независимо, че се намира в най-тежките условия. Тепърва ще разгърне потенциала си.” Според ДПС Орешарски е несравнимо по-ефективен от Борисов. Кабинетът Орешарски е на европейската сцена, той е необходим на България и е легитимен, подчерта той.

„Най-лесната оценка е, че 2013-а е година на политически катаклизми и протести. Нашата оценка е далеч по-оптимистична", заяви той. По думите му в годините на управление на ГЕРБ демокрацията в страната се е изкривила. Не виждам какво европейско има в управление, което генерираше уродливи явления, заяви Местан.

„Ако днес нещо трябва да се реформира, то е недемократичното наследство на ГЕРБ. Тогава се питам - какво правят реформаторите при ГЕРБ", коментира лидерът на ДПС.

Ще уважим искането на главния прокурор за сваляне на имунитета на Волен Сидеров, освен ако той сам не си го даде, каквато процедура има в основния закон, каза още Лютви Местан.

„Всички сме равни пред закона, независимо дали става въпрос за народен представител от управляващи или от опозиция, независимо дали става въпрос дори за лидер на политическа сила", добави Местан.

„Няма да регистрирате дори нюанс на различие в тази позиция в случаите, когато засегнатото лице е народен представител от ДПС или дори е член на ръководството на ДПС. Трудно ми е да се сетя за по-принципна позиция от тази, която изразих своевременно още на следващия ден от скандала", каза още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5143 |15.01.2014 Местан: Законопроектът на ГЕРБ за образованието е непригоден, иначе щяха да го приемат . 39| 6248 |14.01.2014 Калфин: Питам БСП за Пеевски, Сидеров и правилата в коалицията . 11| 4885 |09.01.2014 Местан и останалите депутати да си свалят незабавно имунитета . 33| 5717 |07.01.2014 Местан: Тютюнопроизводителите пият катранената чаша на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads