Реклама / Ads
24| 2918 |27.04.2021 НОВИНИ

Методи Лалов, ДБ: Ще бъде почтено да излъчим правителство, ако ни бъде връчен мандат

.
Методи Лалов
Демократична България заяви ясно в предизборната си кампания, че иска управленски мандат. Макар да получи доверие, гражданите не ни отредиха водеща роля в 45-я парламент, така че изпълнението на нашата програма, а в тази политическа обстановка, на малка част от нея, зависи от други политически субекти.
 

Трайна практика на Демократична България е да разобличава и осветява дълбоката държава и партиите на статуквото, които я създадоха и укрепиха.
Лично мое мнение е, че ще бъде почтено решение към нашите избиратели и продължение на досегашното отговорно политическо поведение, ако ни бъде връчен мандат за съставяне на правителство, да излъчим Министерски съвет с кратка програма, основаваща се на мерки срещу Ковид кризата, поправяне на Националния план за възстановяване и устойчивост, както и на законодателна дейност в рамките на внесените досега законопроекти и основно на Избирателния кодекс и на законите, които имат отношение към съдебната власт и дейността на прокуратурата и някои правозащитни органи.


Ако не получим подкрепа, причината за неслучилата се промяна няма да бъдем ние от Демократична България, а конкретни партии в парламента. Тогава ще отидем на нови избори. И хората ще знаят кой е обещавал, но не е изпълнил гръмките си заявки.
И не, това не е политически авантюризъм. Според мен това е отговорно поведение. Доказателство, че не работим за оцеляване във властта, а за промяна. И че сме готови да понесем още удари, каквито понасяхме и досега, но да разобличаваме партиите на статуквото и всеки, които имитира промяна, а всъщност носи подмяна.
Но както се казва, какво разбирам аз от политика. Довчера бях само един прост наказателен съдия, който напусна работата си, за да се бори за това съдебната система да не продължи да загива пред очите му.

 

 

Методи Лалов, бивш съдия, "Демократична България", Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5368 |26.04.2021 Методи Андреев: След Борисов нямаме държава, а частна собственост . 20| 5090 |26.04.2021 Кънчо Стойчев: Третият мандат ще бъде връчен на БСП, Радев няма да се конфронтира с Нинова . 12| 4028 |23.04.2021 Борисов обвърза мораториума с бъдещето на френското училище в София . 15| 3541 |23.04.2021 Очаквано ГЕРБ поиска мораториумът върху правителството да бъде обявен за противоконституционен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads