Реклама / Ads
12| 4272 |16.07.2021 НОВИНИ

Христо Иванов обяви при какви условия ДБ ще подкрепи предложение за управление

.
Христо Иванов Източник: БГНЕС
Демократична България беше създадена и се яви на последните избори с ангажимента да работи за дълбока промяна. За нас това означава систематична работа срещу модела на корупционно завладяване на държавата. Този модел имаше своите различни проявления при Луканов, Беров, управлението на НДСВ, тройната коалиция, Орешарски и Борисов. Общото между тези различни правителства е влиянието на ДПС и ДС.
 

За нас е важно да отстраним политически Борисов като последно проявление на този модел. Но е важно и да приложим цялостна програма за елиминиране на самите предпоставки за модела.

 

Важен урок, който цялата демократична общност научи през 2013 г.  е, че отстраняването на ГЕРБ с помощта на ДПС не е дълбока промяна в модела, а само негово ново презареждане. Хубавото е, че в този парламент изолирането на ДПС е възможно. Въпрос на воля и свобода на действие.

 

В това отношение, за нас ключовите приоритети са:

 

- провеждане на дълбока съдебна реформа чрез конституционна промяна на ВСС и прокуратурата и отстраняване на сегашния състав на ВСС и на Гешев;

 

- конструиране на мнозинство и управление, което държи ДПС трайно извън властта, включително като преустанови влиянието му върху законодателството, регулаторите, администрацията и службите, както и ключови сектори от икономиката като енергетиката;

 

- провеждането на парламентарни разследвания по отношение на Росенец, Лукойл, ТЕЦ Варна и пристанището към него, ББР и Булгартабак, с цел осветяването на механизмите за влияние на Сарая. Не може да има разрушаване на корупционния модел без решителна лустрация.

 

Тази политическа философия и както и нашите ключови управленски приоритети са изложени в декларацията ни от 21 декември 2020 г. Това остава документът, който определя нашето политическо поведение. Прилагам я.

 

След свикване на Народното събрание ще започнем консултации във формат парламентарни групи за установяване дали има политически сили, които са готови да работят за тези приоритети и спрямо това ще оценяваме готовността си да подкрепим едно или друго предложение за управление и формата на такава подкрепа от наша страна.

 

Вярваме в професионалния и добре структуриран политически диалог.

 

Facebook, Христо Иванов




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 4878 |16.07.2021 ИТН ще обяви новите имена на бъдещия кабинет . 16| 9277 |15.07.2021 Георги Кадиев предлага кабинет на Нинова, Христо Иванов и Мая Манолова . 44| 7177 |15.07.2021 Христо Иванов: Не искаме нито порции, нито постове . 6| 4583 |15.07.2021 ЦИК обяви окончателното разпределение на мандатите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads