Реклама / Ads
51| 6979 |13.07.2021 НОВИНИ

Христо Иванов: Хората викаха: „Оставка” за Гешев. Ние трява да прекъснем модела на Доган

.
Христо Иванов
Ще призова да се върнем към реалностите. Това предложение на Слави Трифонов, бе шокиращо за много хора като начин на действие и като пeрсонален състав. Тук или става дума за много тежка загуба за връзка с реалността, или за план да се продуцира така любимия на Сарая модел на правителство.
 

Това каза по БТВ съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов. Ето какво още сподели той:  

Наша подкрепа не се търси. Не се търси подкрепа от хората, които протестираха срещу еднолични решения Хората искаха Сарая да не може да управлява следващия кабинет. Боя се, че виждаме една група, която представлява предишните издания на Сарайския модел. Тройната колация, НДСВ се крепяха на Сарайския модел.

 

И сега махаме Борисов, за да върне това, което беше преди него. Обръщам се към парламентарната група на ИТН – не позволявайте да се изгорят  надеждите на хората за промяна. Нека преди да пратим човек на Луната, да пратим пенсионерите да си поправят зъбите. Малко да се върнем на Земята. Дайте да проявим разум и да водим диалог за промяна, за скъсване този модел на ДС. Време е да гарантираме, че Ахмед Доган не може да припари до това управление. Нека да направим комисия за Росенец и за ТЕЦ- Варна. Има решение, но не е лесно. Ние сме готови да дадем подкрепа за промяна. Не става дума за наши кадрови назначения.

 

В името на това да изпълним огромната историческа отговорност, нека никой да не си прави илюзии, че някой е велик. Готови сме да преговаряме. Пошлост е да се намеква за порции. Става дума за душата на България, която иска промяна. Става дума за елементарен реализъм. 24 часа ме заливат гневни и бесни хора. Те виждат подмяна и предателство. Но аз съм готов да се обърна към колегите от ИТН, нека да почнем отначало целия този процес. Така не се прави.

 

Вие виждате ли някой да търси наша подкрепа?! Ние не можем да сменим джипката с кабеларка. Преди да затворим вратите,  искам да се върнем към диалог. Надявам се да не стигнем до там. Призивът ми е да се преосмисли. Република значи публичен начин на правене на политика. Хората в парламента нека да преговаряме. Хората викаха „Оставка Гешев“. Вие видяхте ли това?. Ние трява да прекъснем модела на Доган. Ние предлагаме подкрепа за нашата програма.

 

Хората няма да простят това нещо и ние сме длъжни да си поемем отговорността за управление на дълбоката промяна. Нали говорим за мажоритарен принцип.  Хайде да упражним мажоритарната отговорност и да говорим. Смисълът е да махнем ГЕРБ. Хората точно заради този тип партии са на улицата.

 

Къде е КПКОНПИ? Къде е Цацаров? Къде е Гешев? Няма ги! Никой не видях да подкрепи „това нещо“, освен бившите колеги на НДСВ. Не можем да допуснем спирала избори в избори. Хорати искат дълбоката промяна. Затова нека се върнем пред отговорността към хората.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 6938 |13.07.2021 Христо Иванов: Очевидно Слави Трифонов не разчита на наша подкрепа, а на нечия друга . 17| 3655 |13.07.2021 Социологът Васил Тончев: Втори поправителен вот хората ще възприемат като фарс . 27| 12169 |12.07.2021 Иван Бакалов: В ИТН хората видяха инструмента, с който да изчегъртат Борисов . 10| 5015 |12.07.2021 Борис Попиванов: Правителство на ИТН ще бъде утвърдено, но с леко променен състав

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads