Реклама / Ads
7| 5304 |17.05.2021 НОВИНИ

#MeToo в ДАНС-Враца. Агенти се замерят с жалби за сексуално насилие

.
С жалби за сексуално насилие се замерят агенти на Държавната агенция “Национална сигурност”. Интригите между колеги стигнали до Административния съд, който ще гледа дело по жалба на агент Михаил Иванов - служителят е наказан след сигнал на негов колега, който се оплакал на шефката си - Детелина Тараланска.
 

Тараланска оглави ДАНС-Враца в началото на април миналата година. 45-годишната жена пое ръководството на ключовата структура без никакъв никакъв опит.

 

Скандалът е махленски. За него съобщават от BulNews, а новината потвърдиха и източници на ФрогНюз в службите. След сигналът била назначена проверка, а агентът получил двете най-тежки наказания преди да бъде дисциплинарно уволнен. 

 

Интересен е фактът, че автор на текста към сигнала дори не е пострадалият служител. Той само се подписал. Неин автор била Тараланска, която се притеснява за поста си - Иванов е заплаха, а тя прави нужното, за да го компрометира. 

 

Освен това той пуснал сигнал в София срещу съпруга на шефката си Христо Стоянов за данъчни престъпления. Стоянов е известен в града автоджамбазин, като прякорът му е Ицо бързата реч. Служебна проверка оневинява Тараланска и нейния съпруг, но все пак срещу него е образувано следствено дело за пране на пари и укриване на доходи.

Напрежението в ДАНС-Враца всъщност започва още със смяната на предишния началник Пламен Тончев. Полицай с безупречна репутация, по времето на който подобни вътрешни интриги бяха непознати.

 

След уволнението му изненадващо за негов наследник бе назначена Детелина Тараланска. Единствената причина за това са близките й контакти със зам.-директора на ДАНС Недялко Недялков. В публичното пространство той е известен като човек на Делян Пеевски и служител със спорни професионални качества.

 

След като разбрала за подадената жалба от своя подчинен, Детелина Тараланска изпратила доверен служител да провери кой е съдията в Административния съд, който ще вземе решение по казуса.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 3557 |29.04.2021 Христо Грозев: Русия какво невинно обяснение има за присъствието на осемте агенти по време на взривовете? . 29| 3820 |25.04.2021 Последни уточнения на ЕМКО за руските агенти, взривовете и връзката с Украйна . 12| 7321 |22.04.2021 По следите на агентите на ГРУ: Генерал ръководил операцията в Чехия . 29| 8539 |07.04.2021 Историкът полк. Станчо Станчев: Кошмарът свърши, пърхащи около Каракачанов ни обвиниха за ”агенти на ЮДБА”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads