Реклама / Ads
11| 3234 |01.04.2024 НОВИНИ

МВР: Престъпление е да кажем дали Нотариуса е бил нещатен сътрудник

.
Калин Стоянов Източник: БГНЕС
Дали едно лице е или не е доброволен сътрудник на органите на МВР, представлява държавна тайна. Така Министерството на вътрешните работи отговори на въпроса бил е убитият Мартин Божанов - Нотариуса нещатен сътрудник на ведомството.
 

"Във връзка с нестихващите опити за неверни внушения и злепоставяне на Министерството на вътрешните работи по отношение на твърдения за умишлено отбягване на отговора дали Мартин Божанов е бил нещатен сътрудник на МВР, категоричното становище е формулирано в Приложение № 1 т. II. 3 и  5 към чл. 25 от Закона за зашита на класифицираната информация.





Дали едно лице Е, ИЛИ НЕ Е доброволен сътрудник на органите на МВР, представлява ДЪРЖАВНА ТАЙНА по смисъла на Закона, разгласяването на която е наказуема по смисъла на чл.357, ал.1 от Наказателния кодекс. Същевременно не съществува правна възможност за защита от наказателно преследване на лице, приело доброволно сътрудничество с МВР", се посочва в позиция на министерството, ръководено от Калин Стоянов.

 

Самият Стоянов днес заяви:

 

"Публичните атаки към мен от определени кръгове от хора в медийното и интернет пространство не стихват! Използват се внушения на неистини и откровени лъжи! Затова съм длъжен да заявя категорично: Не познавам, не съм се срещал и разговарял лично или чрез други лица, по телефона, включително и чрез мобилни приложения, с Мартин Божанов – Нотариуса!".

 

Вчера пък премиерът в оставка акад. Николай Денков заяви, че е изглеждало сякаш вътрешният министър Калин Стоянов е прикривал връзки между Нотариуса, "Осемте джуджета" и Министерството на вътрешените работи.

 

"В отговор на често изтъквания упрек кой и кога е назначил съпругата на Божанов в структурите системата на полицията прилагаме копие от заповедта за нейното назначаване", пишат още от МВР, без да казват по чие време е назнчена жената на Нотариуса преяко. От документа е видно обаче, че стои името на Бойко Рашков.

 


.


 Оттам коментираха и "вменяването на вина на министерството за бездействие по отношение на ефективното противодействие на престъпления, свързани с купуване на гласове по време на местните избори".





"Обръщаме внимание и на факта, че провеждането на изборния процес и неговата организация по закон е възложена на Централната избирателна комисия. Правомощията на МВР са строго регламентирани и се отнасят до охраната на изборния процес и недопускане на престъпление против политическите права на гражданите", посочват от МВР.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2832 |01.04.2024 Божанков се шегувал, остава в политиката. Посланието му за България обаче е сериозно . 1| 29454 |01.04.2024 Монтират нови камери за скорост, ето къде . 1| 2634 |01.04.2024 Нетаняху възнамерява да спре излъчването на катарската телевизия Ал Джазира в Израел . 7| 3226 |01.04.2024 Даниел Смилов: Основният отговорен за това, че отиваме на избори, е ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads