Реклама / Ads
27| 6266 |18.02.2013 НОВИНИ

Михаил Миков: ГЕРБ показаха крайна политическа неспособност

.
Правителството не разбира какво се случва в България и се опитва да затвори протеста, включително и с тези бързи смени на ръководството на ДКЕРВ. Това показва крайна управленска неспособност.Страната е в тежка политическа криза. БСП не бърза за изборите, но е готова да се яви на предсрочни. Това каза Михаил Миков в сутрешния блок на БНТ.
 

Няма да минат номерата на Борисов само с цената на тока в тези протести, основния въпрос е за мизерията на България, каза още той.

Миков заяви, че не е забравил, че са били на власт, но днешните управляващи трябва да дадат отговорите на днешна България. "След това да седнем, политическите сили, и да говорим правителството в какво състояние ще остави страната - независимо дали има предсрочни избори или ще си изкарат мандата, ще се връща ли финансовият министър в България или не, защото се задава криза с Фискалния резерв", каза още той.

Хората казват, че монополите са ги смазали и държавата трябва да има важна роля - там където има нарушение трябва да има одържавяване. Не държавата е лошият управляващ, а хората, които отиват там - разни каратисти и т.н. Това не важи само за ЕРП-та, търговските вериги убиват и смачкват малкия и среден бизнес, а в Европа отдавна се търси решение за свръхпечалбите им, но България нищо не прави по въпроса, категоричен е той.

Мнозинството от социалистите определя ясната политика на партията  - никаква колоборация с ГЕРБ, защото те трябва да си понесат отговорността. През този мандат бяха разбити институциите и социалните права на хората, категоричен е Михаил Миков.

Попитан дали ще подкрепят бързото избиране на нов председател на ДКЕВР, той отговори, че трябва смяна на политиката, а не на лицето на органа. "Трябва да се оцени ситуацията като политическа криза и да се намери решението  и то да е съгласуван с всички политически сили. БСП не бърза за избори, ние се готвим за редовни, но имаме готовност да участваме и в предсрочни. България е затънала в тежка политическа криза и трябва да има откровен разговор с хората", каза още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 6823 |11.02.2013 В последните минути: ГЕРБ излъчиха Гроздан Илиев за съдия в КС . 11| 5239 |11.02.2013 Цветанов: ГЕРБ може и да представи свой кандидат за конституционен съдия . 31| 6118 |11.02.2013 ГЕРБ плаща 80 хил. гаранция за пилота Янко Стоименов . 36| 5695 |08.02.2013 Местан и ДПС амбицирани да свалят ГЕРБ на всяка цена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads