Реклама / Ads
1| 2862 |13.04.2023 НОВИНИ

Михаил Миков: Очаквам мнозинство между ГЕРБ и ПП-ДБ още другата седмица

.
Михаил Миков: Очаквам мнозинство между ГЕРБ и ПП-ДБ Източник: БГНЕС
Смятам, че ще има мнозинство между ГЕРБ и ПП-ДБ, тъй като това е най-естественото и нормално нещо, предвид че дясното доминира в този парламент. Но това трябваше да стане по-бързо, да ги няма тези страсти в Страстната седмица. Очаквам още другата седмица да се стигне до такова мнозинство. Това заяви в интервю за ”Лице в лице” по bTV бившият лидер на БСП Михаил Миков.
 

За изборът на председател на НС Миков сподели, че това е част от конституирането на парламента.

 

Като че ли има някакво неразбиране за конституционния смисъл на нещата.

 

Председателят на парламента е пръв сред равни, той трябва да се откъсне от интересите на своята политическа сила. Парламентарната република функционира с парламент, а той с председател. С неизбирането на председател се поставя под въпрос българският парламентаризъм, коментира той.

 

По думите му законите, които се поставят като тема на разговор между партиите, касаят външнополитически въпроси като еврозоната, Шенген и ПВУ, а големите въпроси на страната като бюджетния дефицит и нуждата от данъчна реформа, които според него са истински важните, изобщо не се обсъждат.

 

„Тези, които са гласували с "Не подкрепям никого" ще растат, ще растат и тези, които не гласуват, но ще растат и гласовете за "Възраждане", прогнозира Михаил Миков.

 

На финала на разговора Миков изрази мнение, че левите хора не са представени в 49-ото Народно събрание, тъй като БСП не може да изпълнява социалната си функция.

 

Нинова беше казала, че хартиената бюлетина отнема на партията 150 хил. избиратели, а пък на последните избори паднаха с още 7-8 хил. Това е чудо на чудесата! Когато програмите не могат да грабнат интереса на хората, тогава се получава такъв резултат, заключи бившият лидер на социалистите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2897 |29.03.2023 Очакваме близо 130 мллн. лв. в бюджета от мобилните оператори за използване на честоти . 0| 2881 |29.03.2023 Шефът на ”Булгаргаз”: Очаквам по-ниска цена за газа през април . 2| 3211 |28.03.2023 Външният министър: Преди Великден очаквам да се разреши случая с арестуваните рибари в Румъния . 2| 3649 |21.03.2023 Михаил Неделчев: България да помогне къщата на Димитър Талев в Прилеп да бъде запазена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads