Реклама / Ads
3| 3165 |19.01.2023 НОВИНИ

Михаил Миков: БСП не е левица от доста време, но не признава

.
Михаил Миков
БСП не е левица от доста време, но не иска да признае този факт и добави, че не очаква промяна в партията на предстоящия конгрес. Промяната е абсолютно необходима, БСП е обезсилена и изгубила инстинкта си за самосъхранение. Това заяви Михаил Миков, бивш лидер на БСП, председател на Народното събрание и министър на вътрешните работи.
 

Той коментира и организираната от БСП лидерска среща: "Предстоящата лидерска среща няма предварително поставени политически жалони, които да очертават политиката на едно бъдещо правителството. Няма да има резултат от нея, защото и ръководелите на другите партии също си дават сметка за това."


"Такива срещи са за печелене на време и печелене на интерес в българската публика и са по-скоро със сценично-театрален характер, отколкото с политически", допълни той предрадио "Фокус".


Запитан дали е възможно съставянето на редовно правителство Миков сподели, че не знае дали стигат аритметично, но по думите му българските граждани ще станат свидетели на самоцелна конструкция в името на самата власт. Според него по-голяма е вероятността не от кабинет, а от нови предсрочни парламентарни избори.


Бившият председател на парламента отбеляза, че президентът Радев играе по правилата като връчи третия мандат на БСП и следва политическата и конституционна логика, като две десни формации не са успели, дава възможност на левицата, която, обаче е без шансове.


"Има криза на автентичността и доверието към партиите, поведението на политическите сили не дава основание да сме оптимисти", посочи още той.


Миков припомни, че в периода, когато е бил председател на Народното събрание политиците са успели да приемат важни закони, а сега парламентът се движи по инерция и приема закони със спорен ефект върху обществото.


Той бе категоричен, че политиците пренебрегват проблема с преодоляването на неравенствата в България и не са намерили време от спорове, афери и скандали да го решат.


"Несъмнено аферата NEXO e преплитане между бизнес и политика в най-висша форма и ще се отрази в падащо доверие в гражданите на изборите", каза Миков.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3441 |08.01.2023 Екатерина Захариева заяви, че ако третият мандат отиде в БСП, ГЕРБ-СДС ще водят разговори с левицата . 3| 3158 |10.12.2022 Михаил Миков: Скъсана е връзката между избиратели и депутати . 4| 3089 |30.11.2022 Шаренкова: Искаме Костадин Паскалев да стане лидер на обединената левица, а защо не и на БСП . 3| 4353 |29.11.2022 Михаил Миков: БСП само с ГЕРБ не си е лягала! Kраят ще е, ако влезе в кабинет на Янев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads