Реклама / Ads
0| 3337 |26.07.2022 НОВИНИ

Михаил Миков: Ръководството на БСП го раздава като „необходимия идиот“

.
Михаил Миков Източник: стопкадър, bTV
Ръководството на БСП го раздава като „необходимия идиот“, който трябва да подържи мандата известно време. Това заяви в ефира на bTV бившият лидер на левицата Михаил Миков.
 

Според него вариантът за третия мандат е само един: „Да се върне и да се отидем спокойно без избори и без фарса, който се развива в последните дни= Очевидно е, ал. 5 от Конституцията казва,че ако не се постигне съгласие за съставяне на правителство, мандатът се връща. Точка“.

 

По думите му мандатът се върти, премята се и обикалят около него някакви комични фигури.

 

„Ще попаднем и в световните рекорди – правителство си отива, без да има приета програма за управление в парламента. Свидетели сме на упоритост, двудневни хоризонти, алтернативи, а трябва да се излезе и да се каже, че няма алтернативи да се състави правителство, няма мнозинство“, посочи Миков.

 

На въпрос дали има основание в думите на съпредседателя на ДБ Христо Иванов, който в записа на парламентарната си група заподозря Корнелия Нинова, че бави връщането на мандсата, за да не изпадне от бъдещия Министерски съвет, Миков каза, че е възможно.

 

„Когато политическият хоризонт на един политик е от сряда до петък, тогава като че ли остава някакво закрепване в моментната ситуация - "о миг, поспри", както казва класиката. Възможо и това да е, но няма особен политически смисъл и удря върху достойнството на този, който го прави. Затваря политически перспективи и малко по-далечния хоризонт, ако щете до есента, макар че и той не е особен хоризонт в политиката. Липсата на ценностен подход и само материализиране на властта води до такива леко трагикомични ситуации“, атакува той наследничката си начело на левицата.

 

„Трябва приключи агонията бързо и да се отиде към избори“, категоричен бе Михаил Миков, според когото политически групи в парламента се насочват към избори през есента – октомври месец.

 

Той изрази надежда, че след евентуалните предсрочни избори ще се върне откровеността в политика.

 

„Партийният егоизъм, неадекватните решения в областта на енергетиката и запазване на властта на всяка цена отвращават хората от политиката“, добави Миков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3176 |11.07.2022 Защо в 12 без 5 смениха ръководството на най-голямата онкология у нас? /обновена/ . 0| 4657 |04.07.2022 Николай Радулов: Ръководството на спецслужбите трябва да се смени . 0| 3244 |29.06.2022 Андрей Гюров: Ръководството на ИТН проби дупка в лодката на управлението, не очаквам сега да поставя условия . 0| 7851 |24.06.2022 Михаил Ходорковски: Европейските лидери преговарят с бандит, не с политик

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads