Реклама / Ads
65| 5735 |27.07.2014 НОВИНИ

Михаил Миков седна на трона в БСП!

.
Източник: Булфото
Михаил Миков надви на балотажа Драгомир Стойнев в надпреварата за председател на Българската социалистическа партия на мястото на Сергей Станишев. Новият червен лидер спечели със 377 гласа и 53,10 % срещу 333 на Стойнев.
 

Изборът започна в 19.15 и завърши в 19.55. Глласували - 726 делегати.Брой действителни бюлетини 710.

„Уважаеми другари, искам да благодаря на всички тези членове, симпатизанти, българи, които в тежките 25 години бяха заедно с БСП. Искам да благодаря на вас като членове на върховния орган на партията – Конгреса на партията – за това, че вие отговорно изпълнихте вашия дълг. Искам да благодаря и на вас, всички кандидати. Защото това е състезание за партията, а не за нас, кандидатите“, бяха първите думи пред форума на БСП на новоизбрания лидер на партията Михаил Миков.

Михаил Райков Миков е роден на 16 юни 1960 г. в Кула. Завършил е право в СУ „Св. Климент Охридски”. Има специализации по правата на човека в Монпелие, Франция, по данъчно облагане – Вашингтон, САЩ, антикорупционни практики – Италия. Старши асистент е по наказателно право в СУ „Св. Климент Охридски”. Михаил Миков трайно присъства в цялостната дейност на 38-то, 39-то и 40-то Народно събрание. До момента на избирането му за министър е председател на Парламентарната група на Коалиция за България.

Бил е член на парламентарните комисии по правни и по европейски въпроси. Бил е член на временните парламентарни комисии при последните две поправки на Конституцията. Внесените от него и в съавторство с други народни представители законопроекти са преди всичко в областта на наказателното право и наказателния процес и засягат значими проблеми, изискващи нормативна уредба – криминализацията на финансовите и компютърните престъпления, купуването на гласове по време на избори, реформа на съдебната власт, включително създаването на Висш съдебен съвет и Инспекторат.

Дейността на Михаил Миков като народен представител включва и активно участие с предложения по законите за Държавната агенция „Национална сигурност” и за МВР. Михаил Миков е бил член на делегацията Парламентарно измерение на Централноевропейската инициатива и е председател на Групата за приятелство с Република Сърбия.

От 24 април 2008 г. до края на мандата Михаил Миков е министър на вътрешните работи в правителството на Сергей Станишев. Наследява на поста Румен Петков, който подава оставка след серия скандали в МВР.
Михаил Миков е депутат в  42-о Народно събрание от БСП. На 21 май 2013 г. е избран за председател на Народното събрание.
Владее френски, руски, сръбски. Женен, с две деца.

На последните заседания на Народното събрание председателят Михаил Миков влезе във веселата история на парламента с някои закачки и бисери по адрес на свои колеги. Ето някои от тях.

При последната реч на премиера Орешарски:

Момент, г-н премиер. Уважаеми квестори, нещо са наруши реда накрая. Снимките от балкона кой е разрешил?! Направете снимки и се дръпнете от балкона. Заповядайте, г-н премиер. (...) Я се дръпнете от балкона. Квесторите, я помолете фоторепортерите. Ама, г-н Краевски да ма пита първо, щото има още няколко дни... Заповядайте, г-н премиер. (...) А, г-жо Цачева, ще седнете скоро тука, ще имате възможност вие да ръководите по свой образ и подобие. А сега си стойте там!

По време на речта на президента Плевнелиев:

Само секунда. Моля ви, там в ляво седнете, ако обичате. Също и вдясно - по-бързо. Горе на балкона седнете по-бързо и не се разхождайте! Заповядайте, уважаеми г-н президент.


На новия червен лидер нищо не му е чуждо

Към Мая Манолова:

Ся, г-жо Манолова, това за бюджета вече е по същество. По начина на водене довършвайте. (от залата се чуват скандирания на ГЕРБ - Мишо - Миков). Моля ви, не скандирайте. Така се раждат култовете към личността.

 Поименна проверка на депутатите в парламента:

Зоран Ангелов? Зоран? Кога дойде, кога взе да отсъства.
Петър Курумбашев? Къде обикаляш? Тук. Има ли други? Ако не дойдете, няма ви в залата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 5260 |27.07.2014 Михаил Миков и Драгомир Стойнев на балотаж за лидер на БСП . 14| 5186 |27.07.2014 Букмейкърите дават предимство на Миков, Стойнев и Манолова за №1 на БСП . 15| 5438 |24.07.2014 Миков за кючекчийката: И политиците са хора . 29| 6707 |20.07.2014 Кючекчийка се кърши на Миков във Видинско

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads