Реклама / Ads
3| 7630 |14.09.2017 НОВИНИ

Бащата на отвлечения Адриан: Мислех дали палежът на къщата ни е свързан с отвличането

.
Тони Златков
Сега след отвличането на Адриан обмислях дали е възможно палежът да е част от сценария за отвличане на вниманието на разследващите в друга посока. Никога не съм си помислил, че някой може да ми отмъщава така за мои бизнес действия“. Това каза бащата на отвлеченото момче.
 
Преживяхме най-големия кошмар в нашия живот. Възстановяваме се постепенно след огромния шок, който понесохме. Адриан също постепенно се възстановява, почива си. Това бе огромен стрес за нас. Това разказа бизнесменът Тони Златков. „Когато Адриан се прибра беше дезориентиран и стресиран. Първите минути са ми все едно изтрити от съзнанието. Спомням си, че се прегръщахме се, бяхме безкрайно щастливи, имаше и сълзи“, добави бащата. „Адриан е нормален млад човек, който е тръгнал по своя път на развитие. Той е изключително силен и уравновесен, никога не е изпадал в каквато и да е критична или стресова ситуация. Не знаехме и как ще реагира от всичко това.
През цялото време е мислел какво ще се случи. Бил е в изключително несигурно положение. Гледаме да не връщаме темата все още“, подчерта Златков.

Златков подчерта, че в такава ситуация никой не може да изолира полицията. „В първите мигове започнах да го търся по телефона, но той беше в колата му. 10 минути, след като открих колата съобщих за това на тел. 112. 20 минути по-късно от МВР се свързаха с мен и започнаха да действат два щаба. На следващия ден получих първия сигнал, че синът ми е отвлечен чрез смс. Получавах смс-и само на моя телефон. Изключително съм впечатлен от бързите и експертни действия на полицията. Експертите ни консултираха и ни запознаха с други такива случаи. Похитителите водеха комуникация без заплахи и възпитано. Бяха се държали добре с Адриан“. Той е бил в лоша атмосфера, но не точни както при "Наглите", стана ясно от думите му.

„Исках доказателства, че Адриан е жив и как е“, добави бащата. Той отрече категорично предположението на експерти по сигурността, които предположиха, че хора от приятелския кръг на Адриан може да стоят в дъното на отвличането. „Приятелския кръг на Адриан са млади, интелигентни мъже, които са тръгнали по своя път на развитие“. „Благодарение на помощта на много наши приятели и партньори събирахме парите в продължение на 4-5 дни. Категорично може да се каже, че в последните дни живота ми беше свързан със събиране на пари. Похитителите спазиха обещанието си и освободиха сина ми, за което им благодаря, колкото и странно да звучи. До този момент никой от семейството ми не е получавал заплахи, не сме имали и охрана“. „Просто ги хвърлих от един мост, както ми беше наредено. В определена чанта, както ми беше наредено. Направих го лично. Беше опасно и аз самия помолих органите да не съдействат. Не съм имал притеснения, че ще бъдат отвлечен“, разкри Златков.

Бизнесменът не смята, че отвличането на сина му е свързано с бизнес. „Не смятам, че съм бизнесмен на толкова високо ниво. Смятам, че съм на средно ниво в държавата. Не мисля, че сме застрашавали бизнес интересите на който и да е, за да сме обект на заплахи. Да имаше палеж в нашата автокъща. Не мисля, че някаква друга фирма, която би искала да изземе пазарен дял, би тръгнала да го прави. Това не е бизнес, в който има такива разчиствания на сметки. Сега след отвличането на Адриан обмислях дали е възможно палежът да е част от сценария за отвличане на вниманието на разследващите в друга посока. Никога не съм си помислил, че някой може да ми отмъщава така за мои бизнес действия“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4946 |12.09.2017 „Експерти” по сигурност си направиха пиар на гърба на отвлечения Адриан . 12| 8639 |11.09.2017 Само във Фрог: Парите за откупа давани на два пъти, бащата на Адриан отказал услугите на МВР . 2| 4429 |11.09.2017 Бащата на Адриан: Платих откуп за сина си . 0| 3973 |11.09.2017 Откриха жив отвлечения Адриан, не е упражнявано насилие над него

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads