Реклама / Ads
47| 22733 |18.04.2021 НОВИНИ

Мика Зайкова: Кой ви е казал, че хората избират Борисов? Да е жив е здрав проф. Константинов!

.
Мика Зайкова Източник: стопкадър, Нова телевизия
Кой ви е казал, че хората избират Бойко Борисов? Да е жив е здрав проф. Михаил Константинов. Изборните протоколи са ги направили много сложен, за да има грешки. Така колоритната Мика Зайкова отговори на въпрос защо избирателите отново и отново си избират ГЕРБ.
 

На 79 години тя сложи всички в малкия си джоб на откриването на новата парламентарна сесия в началото на седмицата, когато като най-възрастен депутат, Зайкова зае за кратко председателското място в НС.

 

„Това, което бях там, на председателското място в Парламента, съм си аз“, заяви скромно тя.

 

Що се отнася до реда в пленарна зала, депутатът изрази надежда колегите й все пак да се съобразяват къде се намират.

 

„Колегите от ГЕРБ не са невъзпитани, просто такава им е поръката, да саботират работата на парламента. Да стоиш 10 години на власт и да си самодържец… Бойко Борисов не се съобразяваше нито с парламент, нито с Конституция… и изведнъж някой да ти вземе кокала от устата“, коментира тя.

 

Мика Зайкова избрала партията на Слави, защото харесва млади и умни хора.

 

„Те ми предложиха, в началото аз не исках, но после приех, защото искам да помогна“, обясни тя.

 

По думите й има наистина сериозни специалисти, съставили програмата на ИТН. А председателят на НС Ива Митова тя определи като изключителен конституционалист и много голям специалист.

 

Мика Зайкова коментира и Плана за възстановяване на ГЕРБ, като отчете, че той е 394 страници,а тя има два дни да го прочете. В първия вариант е липсвала въобще думата „реформа“, поясни народният представител.

 

Депутатът допълни, че вече се притеснява за Сребърния фонд. Тя призова преседателя на БНБ да изнесе данни за Фискалния резерв.

 

В заключение Мика Зайкова заяви, че не желае да прави кариера, а само да помага на младите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 8364 |16.04.2021 Николай Милчев за Борисов: Вече никой, даже добрата и мъдра Мика Зайкова не може да му помогне . 7| 4616 |15.04.2021 Бурни реакции след думите на Мика Зайкова: Нима не сме най-бедните? . 2| 3271 |15.04.2021 Мика Зайкова: На 4-ти април народът ни изпрати в тази зала с една поръка - промяна . 3| 2990 |15.04.2021 Мика Зайкова е първата жена, която открива Народното събрание

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads