Реклама / Ads
0| 10516 |11.06.2022 НОВИНИ

Мика Зайкова: Ситуацията отсега е “Отпред змия, отзад магаре”

.
Ситуацията отсега е “Отпред змия, отзад магаре”. Много е тежка. Накъдето и да погледнеш, все не е добре. Хубаво е да няма избори. Никой не иска. Но и сега не е добре. Държавата е в лошо състояние и ако се намери друго решение, ще е добре. Друго правителство, може би.
 

Това заяви пред Българската национална телевизия Мика Зайкова, която бе депутат от ИТН в предишния парламент.

Тя загатна, че формацията би могла да се договори с БСП, “Демократична България” и “още някой”, ако президентът Румен Радев даде третия проучвателен мандат на партията на Слави Трифонов, ако се стигне до падане на правителството на Кирил Петков.

Категорично заяви обаче, че министър-председател не трябва да е той.

 

Зайкова посочи, че добре познава депутатите от "Има такъв народ" и няма да се намерят 12 депутати, които да останат в редиците на Кирил Петков.

 

"Обръщат се към тях, защото нямат откъде другаде да ги вземат. Единственият хоризонт за него е ИТН, но не се прави така. Сяда се и се говори. Имало е емоция, но нещата могат да се оправят с човешки диалог. Не може да се държиш като самодържец", посочи Зайкова.

 

"Не можеш да вкараш бюджета в парламента преди да си го гледал на коалиционен съвет. Той бе насрочен вечерта, а те искат МС да приеме бюджета. Вероятно е имало възражение за парите за пътища, за култура. Гледам и не виждам пари за спорт. Радостин искаше да строи национален стадион. Как се строи без да има някой лев на държавата вътре? Може ли да игнорираш спорта въобще, от културата да вземеш някакви парици, които за да откриеш, че ги няма, трябва да се заровиш, да сложиш едни милиони за “ефективно управление на държавата” и повишаване на трудовите възнаграждения на тези, които ефективно ни управляват", посочи още Зайкова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3043 |07.06.2022 Шаламанов: Ситуацията е различна. Да помогнем с оръжия на Украйна . 0| 6838 |07.06.2022 Максим Белявски: Руската икономика стене под санкциите, зависима до 100% от Запада . 0| 3320 |04.06.2022 Мика Зайкова: Малко се шегувате, че животът ни с новия бюджет ще стане по-лек . 0| 3399 |03.06.2022 Уличиха в плагиатство служебния министър на икономиката Даниела Везиева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads