Реклама / Ads
0| 2231 |27.10.2024 НОВИНИ

Мила изборна картинка: Рязаха вратата на секция в Пловдив с флекс, в Хасково нападнаха журналисти

.
Врата на секционна избирателна комисия в Пловдив беше рязана с флекс машина в началото на изборния ден.
 

Оказало се, че след като вчера заключили, тази сутрин вратата не могла да бъде отворена, предаде bTV.

 

В останалата част от секциите на територията на Пловдив изборният ден е започнал и протича нормално.

 

472 са секциите в града, в които пловдивчани днес могат да гласуват. Малко над 300 хил. са хората, които имат право на глас, като най-много от тях са в район „Южен“.







„Секцията обаче е била отключена навреме. Имаме потвърждение, че в 7:15 ч. всички изборни помещения са отворили и колегите работят нормално”, казва пък пред NOVA Калоян Сухоруков, председател на РИК в Пловдив-град.

 

Проблеми с машините вече бяха отчетени в Русенско, в Кърджали, Хасково, а сега - и в София, Стара Загора, Варна. 

 

От РИК-Стара Загора обявиха, че е имало над 20 сигнала за проблеми с машините за гласуване. Към този момент няма данни в някоя от избирателните секции да се гласува единствено с хартиени бюлетини.

 

Изборният ден в София започна с проблеми с машинното гласуване на места. В една от секциите машина изважда неотпечатани бюлетини или бюлетини с нарушена цялост.

 

Няколко машини във Варна са разпечатали празни разписки или въобще не са извадили разписки.

 

За нарушение в СИК във Велико Търново, съобщи БНР. Председател на избирателна секция разпечатал урната, за да извади хартиена бюлетина, на която не бил откъснат отрязъка, и я върнал обратно.

 

След Хасково и Благоевград, масова смяна на членове на секционни комисии и в Монтанско. Близо 500 души са сменени заради здравословни причини или нежелание да участват в комисиите.







В Хасково пък медиен екип на bTV бил нападнат от мъже пред секция за гласуване. Журналистите пристигнали да отразят гласуването на ул. "Ястреб" в кв. "Република" в Хасково. Операторът бил ударен.

 

NOVA съобщава за агитация в една от изборните секции в емблематичното плевенско село Буковлък. Кандидат на една от политическите партии, заедно със свои съмишленици носи шапка на партията, от която е издигнат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 30174 |27.10.2024 Нивата на реките в Изборландия днес . 3| 2358 |27.10.2024 "Помогнете на себе си - гласувайте!". 150 000 бесарабски българи в Украйна без право на глас заради войната . 7| 5333 |27.10.2024 Към 17:00 часа избирателната активност се повишава, сочат данните на агенциите . 2| 2258 |27.10.2024 Кирил Петков: Дядо Иван гласува, а е на 100 г. Ако всички българи имат дълг към народа си, България ще е различна /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads