Реклама / Ads
7| 2996 |11.03.2024 НОВИНИ

Милен Керемедчиев: Вероятността Тръмп да спечели президентските избори в САЩ е голяма

.
Бившият зам.-министър на въшните работи Милен Керемедчиев Източник: Стопкадър: Bulgaria ON AIR
"Вероятността Тръмп да спечели президентските избори в САЩ е голяма. Отношенията Русия - САЩ ще преминат в друга фаза. Конфликтът в Украйна е проблем, който администрацията на Тръмп иска да реши. Но проблемът с Тайван и Китай е сериозен."
 

Това мнение изрази в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев.

 

Относно изказването на Папа Франциск, че Украйна трябва да "има куража да развее бялото знаме", експертът посочи следното:





"Папата каза реалността такава, каквато е в момента, за съжаление. Липсата на подкрепа за Украйна е видима, много тежка, тя идва от САЩ. Вижда се, че в напредването на президентската кампания се изостря говоренето и действията между демократи и републиканци. Само че тези 120 млрд. долара, които бяха предвидени за помощта за Украйна, Израел и войната срещу Хамас, и Тайван, има малка вероятността да бъдат отпуснати. Даже и в момента има призиви на републикански сенатори нито един цент от тези пари, които са предвидени, да не отидат там, където е трябвало да отидат", каза анализаторът.

 

Според него републиканците искат парите да се насочат към опазването на границата между Мексико и САЩ.





"Видимо е, че през следващите месеци помощта, която е жизнено важна за Украйна от САЩ, няма да дойде. В момента Белият дом измислят какви ли не машинации, изпращат оръжия за Южна Корея, или за Япония, която ги препраща към Украйна. Но това не може да запълни тази дупка. Европа в момента също няма капацитета да помогне на Украйна по начина, по който трябва. В момента сме изправени пред ключови месеци", уточни специалистът.

 

Той бе категоричен, че руската икономика е преминала на военно-временни нива.





"Годишно започна да произвежда около 3 млрд. снаряда и ги изстрелва - 10, дори 20 пъти повече, отколкото украинската армия успява да изпрати. Украйна с помощта на Запада произвежда по-малко от половината снаряда от тези, които са необходими. В следващите 2 месеца има много голяма вероятност способността на Украйна да спадне. Русия да може да завоюва доста големи парчета от територията, които е набелязала", отбеляза бившият зам.-външен министър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 2735 |11.03.2024 УКРИНФОРМ: От началото на пълномащабната инвазия Русия е повредила или унищожила 1740 медицински заведения в Украйна . 2| 2630 |11.03.2024 Нетаняху отхвърли призивите за прекратяване на огъня за Рамазан . 5| 2703 |11.03.2024 Тръмп: Приложението "Тик Ток" е заплаха за националната сигурност на САЩ . 1| 2669 |11.03.2024 Експерт към ООН: Не минава и ден след смъртта на Навални, в който да не се питам кой ще го последва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads