Реклама / Ads
0| 2711 |24.08.2022 НОВИНИ

Милен Любенов: Електоратът на която и да е политическа партия трудно може да бъде увеличен

.
Милен Любенов
Електоралният корпус на която и да е политическа партия много трудно може да бъде разширен.
 

Това мнение изрази пред БНР политологът Милен Любенов. Според него това е валидно както за старите, така и за новите партии. Ако се стигне до електорално преобръщане за някоя от партиите, това ще се дължи изцяло на предизборната кампания, каза Любенов.

 

Според него твърде възможно е избирателната активност да бъде съизмерима с ноемврийската. Любенов вижда няколко разделителни линии, върху които ще се акцентира в кампанията – сред тях са темата за корупцията, газът и външнополитическата ориентация на страната, както и социалната политика.


"Виждаме преобръщане при ПП, която излиза с по-отчетливи центристки, дори ляво-центристки позиции. (…) Между ПП и ДБ като че ли има определено разпределение на ролите. ПП оставя ДБ да бъде активна на това поле, свързано с темата за газа и протестите, докато ПП са решили да се ориентират повече към центристкия избирател. Целта е да не отнемат от десния избирател, а да разширят. Евроатлантическата позиция на ПП не може да бъде поставяна под въпрос."

 

ГЕРБ се опитва да привлече допълнителни десни гласове в евроатлантическия спектър, посочи още Милен Любенов. По думите му обаче построяването на транзитния "Турски поток" "За приятелите на Путин в Сърбия и Унгария" ги прави "много уязвими".


Политологът изключва възможността за коалиция на ПП и ДБ с ГЕРБ и ДПС, защото "това на практика ще означава разбиване на тези две партии" и трудно ще бъде възприето от избирателите. Според него това отново ни поставя в патова ситуация.

 

Милен Любенов очерта два блока – ПП, ДБ и БСП и от друга страна съюз между ГЕРБ, ДПС и "Възраждане".

"Това ще бъде коалиция на задкулисието и българската олигархия, която търси реванш, след като миналата година беше ударена тежко на парламентарните избори през ноември."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3764 |09.08.2022 Милен Керемедчиев: Преписката за износ на оръжия - бомба, която ще гръмне в двора на Нинова . 0| 3501 |08.08.2022 Милен Керемедчиев: И с гоненето на наши дипломати Русия пак се намеси във вътрешните ни работи . 0| 6502 |27.07.2022 Политологът Милен Любенов: ИТН няма да са част от следващия парламент . 0| 7409 |19.07.2022 Политологът Милен Любенов: Ако може, Радев ще управлява постоянно със служебен кабинет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads